Thursday, December 31, 2009

2009..

salam all..tak brapa minit laie nak masuk 2010..dan malam ni gak aku dapat berita sedey..berita yg wat jiwa aku mula kacau bilau..huhuh..kalau la aku leh lari..aku rasa laie laju dari atlet..tapi lari bkn jln terbaek utk settlekan prob.dugaan tull aku rasa..disaat2 akhir thn 2009..aku diuji laie..adakah aku cukup kuat utk sumer ni..termenung aku kejap tadi..dlm dilema aku rasa kali ni..tak buat payah buat pun payah gak..kalau la aku leh luahkan kat sini tapi tu adalah mustahil.aku doa moga allah swt permudahkan ia..hanya DIA yg mampu bantu tunjukkan aku jln yg patut aku ikut dan pilih.nak salahkan org aku rasa ni sumer silap aku gak..so terima hakikat yg kita tak lari dari melakukan kesilapan dan apa yg berlaku kat kita arini adalah salah satu cara utk kita ingat siapa kita..dimana kita..dan apa akhirnya kita nanti..tabah dan kuatkan la imanku ini...

ari terakhir...

salam all..arini ari terakhir utk thn 2009..apa rancangan korang arini sure dah plan mcm2 kan..aku?ermm smalam ckp gan suami nak bawa jannah tgk bunga api..konon la guna anak sebagai alasan..aku rasa lom kul 12 sure jannah dah lelap heheh..omak eh yg lorat nak tgk..tapi tak sure laie la ikut kerajinan kami..kot rasa tido baring sambil kunyah kopok laie mengancam jiwa ha baik la aku teruskan tido baring golek2 laie kat umah dari terhimpit tersepit dlm jem..wahh.tapi kalau abg nasri tetap nak bawa kami jenjalan kami ikut jer..tak baik ooo ingkar perintah suami hwahwahwa...bila dah last2 ni terfikir gak adakah azam aku thn ni tercapai..capai sgt la konon nyer kan.benda2 yg aku impikan ada yg terlaksana dan ada yg lom..so kena slow2 dan tka mo gopoh2..byk perkara nak kena perbaiki..apa pun..tak kire apa rancangan kita arini pun yg penting hati2,jgn berlebih2 dan ingat 'ORG2 YG TERSAYANG'...pesanan penaja..

Wednesday, December 30, 2009

kari ooo kari

salam all..ha tak tajuk arini kari...smalam try wat masak kari daging..tapi sungguh kachewa..aku agak slow masak kari soo kari aku tak menjadi hwahwahwa..so lembs la si yani ni.masak kari pun fail looo..ada sesaper leh kongsi masak kari yg mambles dan enak huhhuhu..ni gara2 terhidu jiran tetanggan masak kari la ni..sampai aku masak kari tapi tak menjadi sgt huhu..kena bertapa gamak nye dulu baru pandai kot hehehe..jannah plak time aku masak la dia wat perangai.leh plak dia buka suar gan pampers nye.alahai anak ummi time ummi ko serabut time tu ko wat hal..saboo jer la.apa pun kari ummi ayah ko melantak gak kalau tak ummi ko majuk tak mo masak...7 ari 7 mlm..wahh.eheheheh

Tuesday, December 29, 2009

kembali bekerja

salam all..arini masuk keje balik setelah cuti emergency aritu dan exam..huhu berckp tentang exam..alhamdulillah semuanyer dah settle tu result jer.so dondang sayang la aku sampai tgh bln dpn wahh dondang syg kata nyer...keje kat opis byk yg lom settle.sori la boss tak sengaja..mcm2 hal yg tak dijangka berlaku..laie 3 ari dah nak melangkah ke thn baru..wah azam thn ni dah lengkap ke lom ek..tak pasti coz ada ke aku berazam thn ni heheh..teruk tul.apa pun moga thn dpn lebih baik dari thn ni..dari segi amalan,kehidupan dan pekerjaan..moga dipermudahkan.

Monday, December 28, 2009

akhirnya

salam all..last week ari khamis pas azan subuh kami dpt panggilan dari kg,pokde kami meninggal dunia waktu azan subuh.sedey rasanye ilang laie sorang ahli keluarga.betapa kami sumer rapat sgt.gaduh2 ke bertekak ke apa ker tapi still ikatan tu kukuh sgt.pas subuh kemas2 apa2 yg patut gerak ke sg besi balik gan makndak gan mokteh..tiba kg dlm kul 9++..tgk dah terbujur arwah..tgk muka dia mcm tgh tido jerk..pas zohor arwah dikebumikan aku angkut skali jannah.iyer la ni la kali terakhir kami sume dpt tgk arwah..moga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman.mlm tu kami sumer wat tahlil dan baca yassin satu family..wat 3 ari..mak aku langsung tak ke umah org kawen walaupun sekeliling umah tu ada je org kawen aku tau mak aku tgh sedey laie..iyerla dah 2 org adik dia pergi..moga allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah..alfatiha...

Wednesday, December 23, 2009

angin

salam all adey la dah 2 arini perut ku rasa tak best sgt.angin mengelodak jer dlm perutku ini naper la..salah mkn ke aku..agaknya dah tak leh mkn benda pedas2 ker or air sejuk..huhuh..dah la tu anak dara aku plak sentiasa menguji keimanan dan kekentalan mentalku..adey la byk2 la bersabo walaupun kadang kala aku dah nak tukar jadi hulk..sabo sabo..

Tuesday, December 22, 2009

ujian allah

salam all..minggu lepas adalah minggu yg penuh gan kisah duka.ari isnin aku dikejutkan dgn berita yg pokde aku dimasukkan ke hospital dan keadaan dia adalah sgt lemah.mlm tu kak ngah aku call bagitau yg pokde aku agak tenat.jantung dia lemah dan ada pendarahan kat otak..aku sedey coz dia tak ada anak dan isteri..yg dia adalah adalah kami anak sedara dan adik beradik dia.aku mlm tu memang dah tak leh tido..esok aku ada exam final agak huru hara gak la..mak dan makcik2 aku suruh aku tumpukan pada exam..pepagik tu pi exam then dlm kul 11 gerak ke melaka.ptg tu pi melawat pokde aku..sedey tgk dia..lemah dan kurus..family aku gilir2 jaga dia kat hospital..mlm tu gak makcik aku,suami dan adik2 aku balik kl..aku jer yg sambung cuti coz sian mak aku,maklong dan paklong..tak cukup rehat jaga pokde.tido kat hospital..kak ngah aku kadang amik turn jaga pagi sampai ptg..agak kelam kabut gak la hidup kami aritu..mkn pun kedai tolong masak huhuh..dari pagi sampai la mlm duk bergilir2 jaga..mak aku maklong gan paklong la jaga sana dari pagi sampai pagi esoknya..satu jer doa aku utk pokde moga allah swt meringgankan beban dia..aku cuti sampai ahad..smalam balik pepgik buta kul 1 pagi huhuh..last2 aku gan jannah out..demam.esok aku exam laie..tadi kak ngah call bagitau pasal pokde still mcm tu..tenat but still allah masih beri kami peluang utk jaga pokde..doakan yg terbaek ek kengkawan..utk kami sumer

Monday, December 14, 2009

mari bercuti

salam all..huhu seronok tull last week jumaat sampai ahad cuti wahh amatla berpuas ati..dpt basuh kain baju dan kering coz cuaca adalah panas sentiasa.aktiviti duk lepak umah sambil kemas2,layan jannah yg dah makin mencabar otak aku haa..plus blaja nak exam hhuhu minggu exam dah bermula..start ahad sampai la 28 ni..doakan aku berjaya yerk..mak aku call nak amik jannah this week.huhu membujang la aku gan laki aku..mak ckp cucu2 dia yg lain dah rindu anak aku so ok la..laie pun jumaat ni mak cik aku ajak pi afamosa...huhu cuti laie la kite yer..best best.suami aku jer tak dpt nak join dia nak keje..wah pentingkan keje bagus2 dpt duit bagi i yerk bang hehehehe...jumaat ni kena la aku tumpang makcik aku jer pi sana.moh la kiter beramai2 beriadah sambil gossip2an..adik aku join dah best la tu..makcik aku dari jb pun dtg.meriah la..okla tu jer rancangan aku this week..sambil otak serabut nak exam kite relexkan otak wat sementara ok...

Wednesday, December 9, 2009

report day jannah

salam all tadi kul 1230 pi report day jannah.jumpa la teacher ida..sweet jer orgnya..baek plak tu.dia ckp jannah ni ok baek cuma tu la bab makan alahai anak aku..kalau benda tu berketul ke apa ker dia nak teacher tolong hancurkan baru la dia nak mkn..ngader sungguh ko yer jannah.dan dia mkn adalah slow..kengkawan dah tambah buat kali ke 2 dia still slow and steady dia..sopan la konon heheheh..manja..yeah manja..cemburu bila teacher sayang org lain..wahh ko ingat ummi ko ke teacher tu heheheheh.alahai anak mcm2 kerenah ko.dan paling teacher tak sangka dalam diam2 dia tu ada skali tu dia geget anak org..wah geram sgt ker hehe..camner kalau ada adik ni huhuh..apa pun ummi syggg jannah..teman gaduh teman manja dan sumer la...huhuhu

perkembangan jannah

salam all..smalam aku wat jannah pi klinik. follow up asthma dia.skarnag ni dia dah kurang la guna gas.batuk pun bila dia over nangis jer.DR nasihatkan wat laie utk 2 3 bln ni tgk camner.kalau kurang kire okla..cuma alergic dia jer la..jgn mkn telur but ayam DR kata leh..huhu kalau mak aku ler kalau dah telur tka leh mkn apa tah laie ayam heheh..but aku still bagi dia mkn ikan cuma kengkadang bila aku over terr bgn lewat ha..menjawabla jannah mkn apa yg teacher bagi.huhu ummi ko ni blur tull la jannah.berat dia? huhuh bln lepas 11.3 bln ni tinggal 11 jer. anak aku ni kureng la mkn nyer camner nak tambah selera anak..anyone ada idea..wat masa ni aku bagi dia vitamin.tinggi dia leh thn..DR kata dgn usia dia skarang leh katakan 10 org akan tinggi mcm dia..alhamdulillah kire anak aku tak la pendek mcm aku nanti hehehe...ikut gak baka ayah ko yerk jannah.jannah skarang pun leh thn aktif nya..melompat sana sini..smalam pi bank membebel jer sampai sumer org kat kaunter tu gelak tgk dia..anak2..tu la penawar luka lara aku.dah 2 3 arini dia kalau bgn pagi sure nak aku mandikan..biasa gan ayah.skarang pagi kureng kawan ayah yerk..cer ko gaduh gan ummi ayah gak ko carik huhuh..sabar jer la ummi ko gan ko jannah

Monday, December 7, 2009

5S


salam all..arini misi aku nak '5S' kan lab aku ni ha..bermula dari bilik aku.huhuh byk tul sampah sarap seh..huhu..penin pala jap..byk fikir gamak nye..need rest..kalau jadi. 18hb ni aku follow makcik aku la..aktiviti family yg dah jadi rutin tiap thn.moga2 jadi la..leh la aku rest kan minda dan bawa anak aku jln..huhuh..okla nak sambung mengemas...moga sumer keje yg tertunggak pun settle..seblum masuk thn baru ni mari la kite settlekan keje2 thn ni..moga thn depan kita mulakan segalanya dgn azam dan niat yg baru.moga segalanya berjln lancar..amin...

Monday, November 23, 2009

nanti2 la

salam all..2 3 menjak ni aku adalah bz..wah terasa cam PM plak.bz gan keje yg melambak2 wahh byk sgt la keje ko tu yani...dan episod duka dan lara kena pindah umah huhu..mcm2 la..nak update tapi nanti la wat masa ni malas plak..gamaknya dah pindah duk area sejuk2 ni otak aku pun jadi sejuk dan sifat kerajinan beku heheh alasan tak hengat.nanti la pas raya la aku update ek..skarang ni kebz..an dan kemalasan melanda...kena layann sumer ni huhuhu

Wednesday, November 18, 2009

ulang tahun ke 3

salam all..arini ulang thn ke 3 perkahwinan aku..huhuh..moga ianyer berkekalan.moga kehidupan kami dirahmati di berkati..apa pun moga aku dan suami bahagia dan tabah menghadapi segala dugaan dan rintangan dlm idup rumah tangga,amin...

Saturday, November 14, 2009

luahan rasa ati ku

salam all..tajuk tak leh blakan keabadian cinta..wah giler meroyan mak nyah..sejak dua tiga menjak kena kick dari umah ni..otak blur skit..dgn nak mid term gan keje gan life huhuhu..huru hara gak la idup.dah la masa adalah terhad aku nak kena study nak kena kemas brg nak pindah huhuh...sempat ke tak ni...kan best kalau ada doremon.leh suruh dia kemas kan umah pack brg nak pindah.berckp pasal perpindahan aku ni..huhu amat la sedey beno nyer.tetiba kena kick..kena cari umah baru huhu azab sey..nak kumpul duit laie alahai bila fikir2 balik naper ek manusia ni..kita tgk dia baik jer gan kita tapi rupa2 nya dia huh tak fikir ker prob aku gan budak kecik laie..suka suki kan kick aku..dahla masa terhad.mentang2 aku just sewa tapi aku pun manusia gak..ada hati ada perasaan..agh bila fikir memang sakit ati tapi bila fikir buat kesribu kali aku rasa tak berbaloi fikir pasa l org yg giler keje ni..baik aku blah jer dari sini..pindah umah baru..huhu berckp pasal umah baru ni aku ada skit rasa hampa la sebab penyewa seblum ni otak ada tapi aku rasa dia dah campak masuk lubang tandas gamak nyer..ko nyewa ko guna letrik ko bayoo la..ni tak..cam apa jer blah gitu dah tak pasal2 nyusahkan org yg nak sewa..hai manusia ni mcm2 perangai.sabar jer la..apa pun aku percaya pada allah swt..bila hari ni kita wat org tak selamanya kita akan senang..one day kita akan dpt balasan nya.huh ujan2 ni meluahkan perasaan aku..okla guys chow dulu..

p/s: next week last day aku duk umah ni..mcm2 pengalaman aku duk sini..moga allah murahkan rezeki aku utk memiliki umah satu ari nanti...

Thursday, November 12, 2009

hikmahnya

salam all..as u all know ha speaking london plak..aku kan kena halau kan..huhu teruk tul ayat tu..hehehe.so setelah berusaha dgn gigih dan jayanya..hatta dlm ujan pun ku redah hasilnya aku dpt la umah yg selesa..area sama tmn gan huda.wah mcm2 agenda la kami nanti..apa laie anak2 apak eh la jaga hehehe..amik kesempatan selagi bole..rumah tu double storey..walaupun sewa agak mahal tapi aku puas ati sebab ada aircond dan water heater...anak aku kan problem skit bab2 panas dan sejuk ni.ni dapat umah yg selesa aku on jer..kire pas ni aku gan apak eh kena la keje kuat..ha jgn salah sangka ok..bkn keje kuat dptkan adik utk jannah ok..keje kuat utk cari rezeki lebih..tadi kami dah siap2 bayo deposit bagai..tuan umah kami ustaz kat Celpad..dia ok..kami faham la kehendak tuan umah jaga umah bebaik dan sebagainya..insyallah kami wat yg terbaik..kalau ada rezeki lebih leh trus bli umah ustaz ni doa2 kan la ok..rezeki kami murah.so oklah guy..erm seblom terlupa utk kak yun happy birthday..apa hadiah? apa? anak ke 5???wahh bagus bagus heheh...

Monday, November 9, 2009

dugaan datang laie

salam all..mlm tadi adalah mlm yg aku rasa sedey sgt.smalam aku pi bayar duit umah..skali tu..huhu aku dapat berita yg amat la wat air mata aku ni meleleh.tuan umah aku suruh aku kuar dari rumah tu.dia kata anak buah dia nak duduk tapi nak duduk bawah tak mo duk atas dan atas sebab tu aku ni yg tak a da kena mengena pertalian darah ni..kena la blah dari rumah tu..sedey tul aku..iye la dgn aku nak mid term this week gan final dah around the corner ha..time ni aku dpt berita yg amat buat aku terduduk.naper aku yg ada anak kecil ni yg kena kuar..naper tak budak lelaki bujang yg kat atas tu tak kena...walhal yg slalu wat kecoh budak tu..sabar la hati kuatkan la iman aku ni...org yg mula2 aku call..mak aku la..dia suruh aku sabar..dugaan ni.iyer aku tau tapi naper dia wat mcm tu..huhu betul la kata mak dia tuan rumah bebila dia nak kick aku dia leh buat...ini la nasib bila menyewa..so aktiviti carik umah bermula laie..aku tak nak salahkan suami aku coz tak blikan umah seblum kami kawen..rezeki kami lom ada..org akan ckp apa jer tapi org tak kan faham situasi kami...so hati dan iman time ni la korang kena tabah dan kuat..jgn terpengaruh dgn setan2 dan yg sewaktu dgnnya..moga2 allah permudahkan pencarian aku...

Monday, November 2, 2009

sahabat baekku sue

salam all..baru jer ni kami dapat berita yg kawan baek kami sue masuk spital.huhuh sedeynye kalau kami tau dia masuk sabtu awal2 kami dah pi.dia la antara sahabat yg terawal yg aku kenal bila aku keje kat uia ni.dia memang baik..lembut org nya.aku mendoakan yg terbaek utk dia.moga allah swt memberkati dan merahmati dia..moga cepat sembuh sue.

Thursday, October 29, 2009

alkisah jannah

salam all..arini aku nak cite pasal ank dara kesayangan kami..nurjannah.arini kami bawa dia pi follow up gan Dr Khairul kat Naluri. Sah la jannah kena asma..dia dari dulu laie dah kena ekzema so bila kena tu dia adalah seorang yg sensifit pada persekitaran dan pemakanan..salah mkn jer ha merah2 la bawah leher dia.kalau sejuk plak selsema dan telinga plak berair.dia ni tak leh panas dan tak leh sejuk so tgh2 la sijannah ni.ni bahagian aku dan suami ku..ada org lain dugaan nya aku plak ni la dugaannya.memang makan belanja yg tinggi bila ada anak yg penyakit mcm ni.kena byk bersabar.apa pun aku redha coz aku percaya ada hikmah disebalik kejadian ni.Dr pun ckp kena sabar la..dugaan hopefully bila dia besar okla penyakit ni ilang..kawan aku pun ada ckp yg anak sedara dia pun hadapi benda yg sama dan alhamdulillah dah besar ok sumer..so sama2 la kiter berdoa agar jannah sentiasa sihat dan dilindunggi allah swt.so mulai arini aku dan suami ada aktiviti baru..bagi ubat Evohaler kat si jannah..ada 2 jenis huhuh biru dan purple..sib baik anak ummi ni dgr kata..bila time mkn ubat elok jer..walaupun da protes tapi alhamdulillah nak gak dia tadah idung dia hehehehe...apa pun ni skit jer dugaan nya dibanding gan org yg anak laie mcm2 sakit.so as ummi aku mendoakan semua anak2 yg ada di dunia ni sentiasa sihat dan dilindungi serta dirahmati oleh-NYA..amin...

ni la ubat2 jannah,susu pun kena tukar yg soya nyer..

sakit gigi

salam all..mlm tadi gigi ku tetiba sakit..adey la benonyer dah lama sakit.(huda tau)heheheh..tapi baru mlm tadi menyengat2 dia cucuk kat gigi aku..tak bley tahan loo.tunggang tunggek aku kat umah mlm tadi.sampai aku termarah..huhu ko ter kata nye..si jannah.sian dia..tengah aku duk uuu sakitt uu sakit time tu la dia nak sumbat biskut dlm mulut ummi dia,memula aku ckp la ummi tak nak...ha dah 2 3 kali dia nak gak sumbat apa laie naga pun sembur la api 'kan ummi kata ummi tak nak'..sila wat aksi naga yerk eheheh...sian anak aku terdiam dia tgk ummi marah..terus aku peluk dia.ckp kat dia ummi minta maaf syg..ummi sakit sgt ni..trus dia angguk kepala..so sweet kamu syg.bila ayah nak tgk ummi dia bley plak ckp kat ayah 'duduk' hehehe.last2 aku terlelap bila suami bli kan ubat sakit gigi.arini pepagi pi keje ajak huda teman pi klinik kat opis..aku adalah penakut yer kengkawan dgn dr gigi..sila la gelak heheh..trus terang gan dr yg aku takut cabut gigi.bila dr check dia kata byk nak kena buat.ada lubang dan kena cabut.ater udah berthn aku tak pi check gigi kan ni lah kaedah nyer..sila yer adik2 anak2 jaga gigi masing2 jgn contohi kami huhu..arini kami cuma tampal je gigi kami..10 now ni cabut plak.adey la geraham plak tu..kena inject kan huhu..penakut tul la aku ni.payah payah...

Wednesday, October 28, 2009

jannah dan upin

salam all..meh la layankan jannah gan upin nyer


video

Tuesday, October 27, 2009

ari selasa

salam all..arini keje cam biasala.kee yg patut aku buat arini dah settle separuh esok nak kena setup pc kat lab.huhuh..cuaca arini agak mendung bila ptgg..tak sabar nak amik jannah.rindu plak..huhu bila depan mata ha amik bercakaran hehe.biasa la ummi ek jannah.jannah plak memang seorang yg kreatif ada je nak buat kat umah..sabar je la ummi.arini nak masak apa ek..idea idea dtg la...huhu.assignment huhu melambak laie ni.mid term just around the corner jerk..leh ke mampu ke aku buat ni.kena byk keje keras nak berjaya nyer pasal..tgk blog2 org yg berjaya ha mereka la idola ku..yg baik jadikan amalan yg tak elok jadikan sempadan..

contest.-senyuman ceria sicomel

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini d i dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.


salam all..ha entah naper berminat plak aku nak masuk contest ni. .hehe.try jer la..so apa laie layan kan gambar2 si jannah ni yer..

nama: Nurjannah Mohamad Nasri
umur : 2 thn 2 bln



Sunday, October 25, 2009

aktiviti ujung minggu

salam all..sabtunya aktiviti..pepagi dah pi jj..mencari brg dapur.tiba jer suami ajak sarapan..kami minum kat nasi lemak antarabangsa..okla sarapan kat situ..staff dia pun ok..cuma manis nya air aku rasa kalau pi slalu mau aku kencing manis huhuh..pas bli brg pi sg besi amik kete wira coz nak tukar tayar..M nak tido umah kami mlm ni coz tak de saper kat sg besi.makndak balik kg anto nek seknah gan nek y.kami wat nasi ayam tapi tak brapa menjadi huhu naper la skill ni kadang ok kadang blur..huhuh salahkan skill yer kengkawan..heheh.aktiviti ahad plak patut kami ada kelas but mlm tu jannah kena demam panas plak..tak tido aku mlm tadi..resah gelisah jer jannah.last2 aku tak larat la..dgn tak tido dgn risau jannah demam,batuk2 jgn cite la sampai muntah2..aku risau je mlm tadi..tapi alhamdulillah ni dah kebah cuma batuk jer la. rindu matus ek jannah.ptg tadi ujan lebat giler..adik ipar aku dtg anto surat dan mak mertua kirim pisang tq zila..ingat nak balik puchong tapi dah jannah demam cancel..kebetulan ayah mertua aku pun demam alahai atuk gan cucu sama2 demam..so geng ni la aktiviti aku.sesambil jaga jannah sesambil layan tenet.oh yer tak lama laie nak mid term kena blajo sungguh2 kali ni.doakan kami yerk kengkawan..

Wednesday, October 21, 2009

kepenatan

salam all..2 arini amat la tension..coz byk nyer keje.memula layan supplier utk lab2 jagaan pehtu bz wat couse outline utk senate..ha arini kureng la skit keje nyer..tapi still i need rest...kalau dpt bercuti pun b est gak..wah feeling cuti2 malaysia plak.pagi tadi agak kelam kabut skit coz mlm tadi tak cukup rest pehtu bgn awal ha amik toing toing gak otak ni..sampai luper nak tukar pampers anak..tgk2 sampai nursery udah lencun huhuh..sowi jannah ummi agak blur arini..rasa bersalah sampai skarang apa punya teruk ummi ko ni jannah.ermm assignment?dgn bantuan huda kami dpt settlekan insyallah 2 3 arini settle la.ingat nak amik cuti nak siapkan keje.tak nak tangguh2 nanti ha terduduk plak akhirnya..so guys doakan segalanyer berjln lancar.

Monday, October 19, 2009

lain yg dicari lain yg ku dpt

salam all..ari ahad adalah ari bersama keluarga.aktiviti pagi adalah ke pasar cari lauk dan sarapan.tgk tu malas masak tetap adakan, penyakit la aku rasa asal cuti jer malas..ala kalau tak cuti pun ko tetap malas yani huhuhu.pung pang pung pang settle dlm kul 9 lebih gitu.tetiba....jeng jeng jeng...aksi mendebarkan..ha mendebarkan la sgt. Dr qasim plak kaco kata pintu lab kunci alahai kena la aku ke opis buka pintu lab..sib baik dkt ko..jannah nak polo gak.bawa la dia.laki aku malas nak polo coz nak idai baju..karang lambat plak kami berjln2.settle sumer gerak la..agenda utama carik buku rujukan aku...ha carik punya carik nan adoo ko kat mph jj tu..alahai.kuchiwa la aku..elee berlakon la ko yani..konon kuchiwa walhal..byk benda lain yg ko aim kan heheh..memula tgk set cawan alahai tomey2 blaka tu nak ni nak..wah kalah tokey balak aksi aku aritu tapii lain yg aku nak lain yg aku bli..huhu aku pi bli cadar plak..apa la persamaan cawan gan cadar ni..lari jauhh ooooo.konon insap la kejap..kejap jer pun..jj kan tgh sale ha apa laie..benda yg aku idam2 kan handbeg...hhuh apa laie tangkap la satu..laki aku siap tanya ha nak bli apa laie..wahh u sindir i ye en nasri..i insap dah..dah dpt beg okla walhal aku baru je bli buku 'Ke mana wang anda?'..ha ke sini la jawabnyer..sgt la entah apa2 kan.skali kat bawah ada plak Osim tgh wat jualan last day..konon tgk2 la skali amik ko terbeli plak alat urut...haa..terbeli..blah la ko yani.kalau ko tak gatal nak bli tak kan la ayat ter tu ujud..huhu.dah dah..kena kuar dari jj jawabnye pasni..tapi laki aku plak ajak bli suar jean dia.nak wat pi keje kata nye..pi la k4 cari yg murah2 jer coz dia kan welder ha kalau bli mahal karang kena api nangiss plak...jannah plak agak nyer kami dah ganggu rutin tidoo dia apa laie adegan ngamuk pun bermula la..aku rasa smalam kat k4 suara dia jer la yg ujud..jerit sana sini nak belon la dia nak tu laa dia..ha yg beno nak susu dan tido.naik je kete elok jer lelap..huhu sgt la baekk ko dik arini...so guy ni la aktiviti aku ari ahad..

p/s..nak letak gamboo tapi error plak..nanti la kami letak ok..

Saturday, October 17, 2009

nak pegi ke tak ek

salam all alahai baru nak lepak2 lepaking ker jln2 ker skali suami sms plak ajak pi umah boss dia mlm ni..huhu..ajak mkn pun susah tul aku kan..huhuh..i kan pemalu..iyer sgt la ko pemalu yani wehh...tgk la karang..kalau mood rajin pi kalau tak baik aku layan sookie huhuh.....

aktiviti sabtu

salam all arininye aktivit pepagik..suruh laki pi bli sarapan coz dia keje arini.bli roti canai jer pun.maleh yg berat2 huh alasan je tu.walhal malas nak masak pagi.arini aku duk gan jannah jer la seharian ayah nye keje taktau sampai kul brapa.tgh2 duk masak..otak berjln sama huhu nak bli almari dapur la huhu yg leh letak brg2..huhu..wahh ummi ko ni jannah mcm2 benda plak nak bli yerk..byk duit heheh...kena la selongkar kot2 ada terselit memana duit tu huhu...byk la ummi ko jannah duit terselit hehe..ummi ko yg terselit adalah heheheh..ingat tadi jannah tido leh la kemas2 ke apa ker skali bgn plak..hai cancel la jawabnyer.tunggu ayah balik la..ummi dah naik rimas tgk bilik blakang tu..penuh dgn entah apa2.meh kite packing then kite tumpang umah nenek huhuh..wah ummi ko nak cantikkan umah dia pi tambah selerak umah mak dia plak ek..bagus2..huhu.okla nak mkn dulu perut ni dah nyanyi lagu hindustan dah..iye la arini kan raya deepavali so kena la ikut tema..motip...huhu

Friday, October 16, 2009

kemalasan melanda

salam all..2 3 menjak ni kemalasan melanda diri so nak update pun maleh jer..huhu.dgn gigi plak sakit ni ha.adey la.nak jumpa dr ater maleh..kengkonon la malas walhal adey gerun hehe penakut gka aku ni yerk.lain dr aku leh adap tapi bkn dr gigi..huhu sgt la tak suka.jannah plak ekzema dia dah kureng skit.telinga dia pun dah ok..ohh aku tak bagitau ek jannah ada ekzema dan dia ni agak sensitif la..salah mkn jer mula la naik merah2 dan gatal2.panas pun tak leh gak dia.tapi dia kalau leh ckp sure dia akan ckp ada ku kesah uhuhu..main tetap main..gatal blakang kire.huhuhu.telinga dia plak jgn termula selsema..kalau lama selsema tu ha mula la jangkit kat telinga.layan anak yg ada penyakit mcm ni memerlukan tahap kesabaran dan kecekalan yg tinggi.so ibu2,mama or mummy2 yg ada anak mcm ni sama2 la kite sabar.

Thursday, October 8, 2009

happy birthday sayang

salam all..arini birthday my luv..yg ke 32.moga panjang umur dan murah rezeki..syg doakan abg sihat so abg leh keje rajin2 kumpul duit bebyk then syg gan jannah perabihkan huhuhu...niat tak hengat..apa pun moga abg sentiasa dirahmati dan dilindungi allah swt.syg syg abg...muah..

Thursday, October 1, 2009

gelagat jannah

salam all..tadi pi jusco bli brg dapur plus bli brg utk opis.almaklumla sejak kak amy bersalin ni keje dia aku gan wawa yg amik alih..ni dah tak posa kenala brg2 kat pantry tu ada kalo tak bising lect.ha tadi pi la bli..pueh la aku duk pusing sana sini pilih itu ni..ikut selera den la kan..kalo lect nak yg mahal2 sila la ke kedai secara berjemaah yerk huhuh..masa nak bayar suami ku bawa jannah pi playground..bila aku settle bayo ..trus pi kat mereka..tak ku sangka anak ku teree yerk wat aksi2 yg leh wat jantungku gugur kejap..wah kalau dpt main laju jer..ilang rasa takut ilang rasa malu..leh plak dia wat aksi2 stunt..anak2 sabar jer la.ha mcm biasa la kan ummi si jannah ni tak amik gambo..ha bila balik dlm kete trus lelap anak ku..penat sgt la tu main gan kengkawan baru.jannah..jannah mcm2 ragam..

Wednesday, September 30, 2009

sambungan cite raya

salam all..ari raya ke 4.. konon nak balik melaka tapi huhu tak dpt..sedey sedey..kena pi raya plak umah sepupu suami..pi la 2 umah.huhu..so esok nya baru la balik melaka.jadi plak mak mertua aku pi sekinchan.tak dpt la kami nak follow coz dah janji nak balik ari khamis kan..insyallah nanti kami pi la sana.so gerak pepagi..janji gan kak long aku nak saing balik melaka.gerak dari banting kul 10 jln adalah lancar..jumpa kak long kat hentian seremban.bebudak tu nampak jannah apa laie naik kete aku la..sampai melaka dlm kul 12 lebih gitu..rehat2,jln2 then mlm pi umah tunang adik aku plak..mak dia wat nasi lemak,mee rebus kot..huhuh luper gan tomyam..lepak2 sana then balik..pehtu apa laie sembang2..trus zzzzzzzzzzzz....esok pagi gerak pi sg besar plak tgk sedara kat sana.biasa mereka yg dtg tapi sebab acik tu tak sihat kami la yg ziarah mereka.pas zuhur balik.singgah bli lemang then trus balik umah.tunggu org dtg dan lepak2 gossiping gan adik beradik aku..huhuh sgt seronok..tapi bila tiba ari ahad aku adalah sedey huhuh kejap jer kan cuti tak puas duk lepak2 gan family.tu jer la cite raya aku..apa yg penting aku gembira seronok coz raya thn ni aku dpt raya bersama kedua2 mertua ku dan mak aku huhuh..syukur...

Tuesday, September 29, 2009

raya ke 3

salam all..raya ke 3 patut ke sekinchan tapi sebab mak mertua ku bz dan mereka nak tunggu org sana yg dtg sini dulu so rancangan ke sana cancel la..duk jln raya umah sedara yg dekat2 jer..pehtu suami ajak pi umah kawan baek dia..aku ok jer.nama pun raya kan jomm kite terjah.kami gerak ke klang pas asar..tiba pun masuk maghrib masa tu..ada la kejadian terjadi yg wat aku sedey but kiter abaikan ajer heheh..yg penting raya.lepak2 umah yus then gerak umah mizi plak.lepak2 then balik.tiba umah dlm 11 lebih..tgk2 adik badik suami aku tarak sumer pi raya tinggal la mak mertua ku sendirian..sian dia..tu la aktiviti aku raya ke 3..sori la memang tarak picas..

raya ke 2

salam all..seperti yg dijanjikan..sambungan citer raya.raya kedua..pepagik dah bgn.siap2 sumer then gerak ke puchong.tiba sana pi raya umah wak dulu.lepak2 then abah ajak gerak.skali ujan lebat giler sey..sgt2 la takut coz jln nak ke ijok tu tau je lahkan camner..mau tak risau.but alhamdulillah selamat.memula pi umah kaklong abah..lepak2 mkn kuih..minum air 4 5 gelas then gerak pi umah bik yg jaga abah masa kecik..kat situ mkn mihun sup..laki aku laie la mkn nasi..sedap sup bik.lepak2 then gerak pi umah adik abah..cik Din.ha amik ko mkn laie..lemang dia terbaek..bak kata laki aku leh tempah thn dpn.lepak2 solat sumer ha gerak pi umah pakcik abah...kire thn ni bak kata mak mertua aku thn aku kenal saudara belah abah.thn lepas tak dpt ikut so thn ni ha amik kite raya sakan..duk situ sampai ptg then gerak balik banting nak pi umah kakak mak plak..jln jgn cite la jem ya ampun..sesak..aku apa laie kejap lelap kejap jaga huhu..tiba banting lepak2 mkn2.jannah wat hal plak..maghrib tu trus aku minta izin balik umah..mak banting tinggal sorang jer..yg lain duk jenjln raya..sebab penat aku apa laie kebabomm..ikut rancangan esok ke sekinchan..tapi tka sure laie..sambung nanti..

Monday, September 28, 2009

hari raya pertama

salam all..hari raya pertama wahh giler awal aku bgn..sejuk mandi kat banting ni..gerak2 suami solat,mandi sumer..siap2kan baju raya.then sarapan..mak mertua ku buat soto gan rendang ayam.kuih2 jgn cite la byk sey..nanti aku tepek gambo..org banting ni selagi ada meja ha penuh dia letak segala kuih2.suami dan family pi solat kat surau dpn umah jerk.ramai gak org...aku kejut jannah mandi2 kan dia,siap2kan dia..wah bangga anak pakai baju yg aku jahit manik hehe jahit manik jer giler glemer mak ko ni jannah...pas mereka balik solat aidilfitri kami sumer bermaaf2an..org jawa ni unik skit..masa bermaaf2an tu org tua mendoakan anak2 menantu dan semua family..yg tua salam dulu then yg muda mengikuti..then gerak ke rumah paklong suami ku..situ pun kami bermaaf2an laie..seronok aku tgk family suami aku..meriah..huhu trus ingat mak aku huhuh ghindu..lama nyer khamis hehe jahat seyy menantu ni...pas raya kat situ balik umah tunggu tetamu..ptg tu mak mertau gan ayah mertua ajak jln2 raya keliling kg hehe kire thn ni aktiviti mengenal kaum keluarga..sgt pueh ati..then mlm aku pi ziarah mak puchong aku plak..kg pun dekat jer..banting jugak.suami aku ni mak ayah dah cerai so aku ada 2 ayah mertua 2 mak mertua...kena la jenguk mereka gak nanti karang merajuk....acik gak pueh nak pujuk hehehe.sambung esok..aktiviti esok ikut mak ayah puchong raya ke ijok kenal family belah ayah plak....

hari bantai...

salam all..ari sabtu tu aku duk umah jer.mak mertua dan suami ku ke pasar bli lauk2 utk wat santapan dihari raya.thn ni rendang ayam dan soto juadah raya pertama...huhuh aku rindu ketupat mak aku.kuah kacang dan rendang paru plus daging mak aku huhuh.arini aktiviti biasa la..kemas2 umah aku plak sambung keje aku yg pertama kali thn ni aku buat..jahit manik kat baju anak dara aku hehehe...semangat tu..ayah gan anak bagus tido aku bersengkang mata nak settlekan jahit manik..gian tull rasa hehe ni penangan huda gan kak yun la ni..heheheh..sambung laie

seminggu beraya...

salam all..ha amik kau seminggu beraya..sampai lebam. tapi tarak picas la plak utk posting raya thn ni.layan cite jer ok..kami satu keluarga balik banting jumaat mlm.kami still keje jumaat tu.berbuka pun ala2 kadar jerk.bli jer sudah..peti ais dah ku kosongkan..nak cuti la katakan, semangat tu yg penting.so gerak ke banting pun dah agak lewat gak la..kami sampai ke rumah mertua dlm kul 1.00++am la..sib baik mertua ku tunggu...huhuh..apa laie kebabom la pastu.sedar2 kul 430 mak mertua aku kejut sahur...awal sey aku kat gombak pun kul 5 baru mkn heheheh...ok nanti kite sambung laie ok...

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya semua

selamat hari raya all..hati2 di jln raya.ingat org tersayang..moga bergembira disamping keluarga terchenta.jumpa after raya...

Friday, September 11, 2009

tak bgn sahur

salam all..arini wat pertama kali kami tak bgn sahur hehe..tu la kaedahnyer kalo terjaga kul 2 pehtu bila jam bunyi kul 4 lebih trus off kan hehehe..hamek ko trus laki bini tak bgn sahur.hehehe.nasib badan nasri la dpt bini mcm ni heheh..maaf yerk bang.arini berbuka kat luar dgn opismate suami.bgs gak aku dah ler 2 3 menjak ni jadi pemalas nak masak..otak slalu jem fikir nak masak apa..huhu sib baik la dpt suami yg memahami apa aku masak dia ngap.so nanti aku update ye pasal berbuka kat luar ni..tungguu...sedar tak sedar dah nak raya kan..mcmana persiapan raya korang?aku?kite tunggu esok ke lusa nak pi soping raya...nanti aku update ok..take care dan selamat berhujung minggu

Tuesday, September 8, 2009

balik melaka

salam all...baru jer balik dari melaka ni.huhu ari jumaat lepas balik pas berbuka.seronok dpt berbuka dan bersahur gan mak..huhu miss mak dan alhamdulillah dpt gak belikan dia alat penapis air yg dia impikan tu huhuhu..air kat melaka teruk tul..kotor.so pas ni mak tak de la prob nak basuh baju laie..raya thn ni aku raya kat kg mertua..kalau sempat balik la melaka..tapi tak sure laie.tgk masa dan keadaan.thn ni raya warna tema mcm dak huda gak ijau huhuh...mcm janji2 plak yerk.hehehe..tak pe la.okla guys dah kul 1 ni mau tidoo jgn tak sedo bgn sahur sudahla...

Sunday, August 30, 2009

syukur

salam all..syukur alhamdulillah.demam sy dah kebah.memula tu takut gak kena H1N1 kah?tapi alhamdulillah setelah rehat yg panjang arini saya segar la dari ari2 yg seblumnya.cuma tinggal batuk yg dtg nye mcm ribut tapi perginya mcm semut..so bersabar la byk2 dlm dugaan ni.ni dugaan bln puasa sy.bila demam nak ke mana pun malas kluar bila keadaaan mendesak jer..huhu sib baik la sepanjang saya demam suami sanggup cuti 2 ari jaga saya.tq bang..sy hargai jasa abg nanti saya masak best2 ok huhuh...bayang la sy cuma dpt masak 4 ari jer pehtu sy dah flat...demam yg sgt la panas nyer.masak ke jaga anak ke apa ke sumer suami yg buat..huhuh syukur sgt dia nak tolong..dan alhamdulillah skarang sy dah ok.so doa2kan sy yerk sihat sentiasa...salam ramadhan sumer....

Tuesday, August 25, 2009

32??

salam all wahh dah menginjak umur ku laie..dah 32 thn..huhuh apa pencapaian terbaek anda..wahh terbaek gitu..ada suami dan anak yg sentiasa support aku walau susah dan senang tu la pencapaian terbaek aku huhu..selamat ulang thn yg ke 32 nooryani huhuh..bagi ucapan kat diri sendiri bley..tapi arini aku rasa cam tak sedap badan plak..huhu batuk dtg balik..pehtu perut rasa tak sedap..keracunan mknan kah aku huhuh...sabar jer la dugaan arini..apapun aku bersyukur sgt coz allah swt masih mengizinkan aku bernafas laie..dah 32 thn hirup udara ni..entah bila la dipanggil pulang yer..moga dipermudahkan segalanya amin...

Friday, August 21, 2009

birthday celebration

salam all. smalam kat nursery jannah ada birthday celebration utk budak yg lahir bln 8. jannah kan lahir 03 ogos so join la skali celebration tu.aku bli kek dan jajan utk bebudak kelas dia.seronok la jannah smalam.kek upin dan ipin..aku pi nursery dlm kul 3 gan huda..sgt seronok layan bebudak tu..so layankan jer la pic ni ok...





video

selamat berpuasa

salam all..mulai mlm ni kite mula la terawih...dan bgn sahur..jannah dah besar ni leh la ayah pi surau or masjid.ummi wat kat rumah jer la(iyer ke ummi..leh cya ke)huhuhu.insyallah...moga diberkati dan dirahmati di bln yg mulia ni..kejap jer kan dah ramadhan.doa aku moga kali ni aku dpt jalani ibadah puasa dgn hati yg tenang dan dipermudahkan segala2 nyer.class pun tak ada cuma ahad ni last paper.kepada sahabat2ku..aku pohon maaf jika selama ni ada tersilap dan terkasar bahasa..moga kita semua dpt jalani ibadah puasa ni dgn hati yg tenang jiwa yg bersih..so guyss jgn luper mlm ni terawih dan bgn sahur...ibu2 apa laie bgn masak la..jgn aku terlajak sudah la...huhu

Friday, August 14, 2009

bahagia

salam all..aku rasa bahagia sgt..rasa syukur sgt dikurniakan nikmat ni dari allah swt.jannah sejuk perut ummi dik ngandung kan adik.budak kecik memang suka ikut apa yg kita buat kan.biasa bila aku tido kan jannah aku akan lagukan selawat or mcm2 laie la biar dia lena..smalam ptg masa dia main gan bear dia..leh plak dia dodoikan bear pehtu ckp laillah haillallah... alahai cerdik budak kecik ni..skarang ni dia tgh blajar ckp..so aku ajar la dia perkataan yg mudah.moga terang ati yer dik..cerdik...ummi syg jannah

Monday, August 10, 2009

cinta hatiku

salam all..sesambil aku tunggu kelas Prof Ashraf ni..aku gigih dwload pic dari kamera aku.pehtu suka plak aku tgk gambar buah ati aku ni ha..pakai tudung.tak de paksaan pun.dia yg nak pakai pehtu siap posing utk aku.alahai anak ummi dah besar kamu yer..cerdik kamu.nenek puji kamu duk kg dgr kata.alhamdulillah sejuk perut ummi dik ngandung kan adik.moga adik jadi anak solehah,cerdik pandai dan terang ati ok..ummi syg jannah


see budak comey beraksi


alahai anak ummi


tomey ummi

multipurpose

salam all..ha tajuk tak leh nak bla..last week aku dpt tugas baru..tugas menjadi PA Department.huhuh kak amy dah nak bersalin so kami kena la ganti tempat dia.so aku gan wawa kena ganti tempat kak amy.mcm org bermadu plak..arini turn aku esok wawa plak..wah kelas ek boss aku ramai tul PA dia..heheheh.sabtu lepas kak amy selamat melahirkan baby gurl yg tomey..aku sempat jenguk kejap jer coz dia baru pas operate dan dia pun masih penat dan penin2 just say hi dan tgk baby pehtu aku gan laki aku cabut pi sg besi.so apa laie arini start la keje i as PA dan tech...huhuh layan..

Thursday, August 6, 2009

keinsafan

salam all..aku dpt link ni dari budak opis gak.dah lama dia bagi..suka sgt dgr nasyid ni..menyentuh perasaan.renung2kan la.http://www.youtube.com/watch?v=ngtKHRgKxgw

Wednesday, August 5, 2009

sejuk dan panas

salam all..tajuk tak menahan..layankan aje coz aku sendiri tak tau nak letak tajuk apa.smalam exam so arini keje byk nak kena settlekan.jumaat ni pun exam laie huhuh..camni la bila blajo dan bekerja dlm satu masa.jannah balik kg arini ikut mak aku.adik aku kata ok jer dia..tidoo jer.hehe bagus anak ummi.mendengar kata.bila dia tak de sunyi plak aku rasa..iyer la biasa aku slalu jer gaduh2 gan dia..gurau2 gan dia.dia peneman setia aku pi dan balik keje..huhuh..tak pe la kire nenek bagi ummi cuti 3 ari heheheh...benarnyer a da jer benda nak update tapi malas le plak..nenanti la bila rajin.huhu ok guys...

Monday, August 3, 2009

2 thn

salam all..arini genap la 2 thn umur jannah.ummi doakan yg terbaik utk anak ummi.jadi anak yg solehah,yg cerdik..yg tahu membezakan yg baik dan yg buruk..moga jannah dilindungi dan dirahmati allah swt.rasa mcm baru semalam ummi lahirkan jannah..naik ambulans dari pusat kesihatan ke hospital serdang.dgn hp masa tu tak de nak call family.mcm2 benda jadi but ummi bahagia coz dgn ada nyer jannah..ummi rasa idup ummi bahagia sgt.tq jannah coz bagi ummi peluang jadi ummi...ummi syg jannah.alhamdulillah ya allah diatas kurniaan mu yg tak ternilai ini....baru beberapa hari tgk dunia

ni dah mcm2 kerenah..

Tuesday, July 21, 2009

cara2 yg betul pakai spek

salam all..layan kan ajer la anak dara aku sorang ni


ummi jgn mimpila dpt pakai spek ni..ni jannah yg punya.


warna spek ni sesuai tul la dgn warna baju jannah..baru la sedondon..ingat ummi sorang je ke yg nak pakai sumer sedondon..jannah pun nak gak.


meh kita try..mana tau sesuai plak gan jannah..leh pi melaram pas ni...

ha..amacam ummi.cantikkan jannah..serba biru tau.sila jgn jeles..kalo nak muntah sila ke toilet yer ummi...huhuhu

Monday, July 20, 2009

jom jelajah alam

salam all..huhu tajuk tak leh bla..ari sabtu lepas,pas exam suami ajak pi taman pertanian malaysia kat bukit cahaya seri alam..seronok pi situ.bawa anak laie la best.mcm2 spesis.termasuk la spesis yg berdua2an hehehe...jannah over seronok la dia.dpt jenjalan.bebas dia..berlari sana sini.tgk binatang...so kalau ada yg terfikir2 nak bawa anak ke mana ujung minggu pi la kat sini..best ooo..masuk rm3 okla tu nak masuk rumah 4 musim kena bayar laie rm3.okla tu...sesekali berjln.yg best kite leh pilih nak sewa basikal ker nak naik ba atau jln kaki..ha ikut kederat masing2..kalo rasa nak kurus cepat ha kayuhla basikal..atau berjongging..mcm kami yg bawa budak kecik ni naik la bas..percuma jer beb..yg penting bawa air masak secukupnya..paling tak tahan masa nak mkn..tgh best2 menyuap dtg plak subahat..hajat nak menumpang la tu...aku apa laie laju la simpan balik..sabar je la gan monyet2 ni..apa pun sgt la seronok dpt jenjalan gan family.so layan picas ok...

pintu masuk


seronok dpt jln2

luv this picas


see sempat tu wat pojek heheheh


kenduri kawen


salam all..cite ni dah lama aku peram coz aku exam kan so arini aku update la mana yg sempat (wah ayat cam diva plak ekk..konon byk sgt la n3 aku huhuh)ni majlis kawen anak sepupu mak aku..kire kupu2 la gan aku huhuh...buat kat maju juction nyer dewan..slama ni aku tak tau pun ada dewan kat maju juction ni..so gerak pun dlm kul 12 lebih coz mcm2 agenda lain kena wat dulu.pi dgn family sume..okla mkanan dia not bad..yg menarik nye tempat perempuan dan lelaki adalah asing..ha tak kire la ko tu dah 10 ke 30 thn kawen kena gak mkn asing huhuh..so layan kan aje la picas ini ok










Tuesday, July 14, 2009

exam

salam all..esok sampai jumaat kami cuti..coz khamis dan jumaat exam.so konon esok nak mentelaah seblum exam la...huhuh..moga2 dpt la kami menjawab dgn tenang.pelik nape la web site oum tak leh nak access kat opis ni..kena la kami pi cc..alahai bebudak je ramai..so kengkawanku sumer doa2 kan kami tenang ketika menjawab...bye

Thursday, July 9, 2009

ahli baru

salam all..arini kami pi tgk anak engineer kami. liza..dia selamat melahirkan baby boy..tomey banget..alhamudulillah ibu dan anak sihat...so layan la picas..

p/s: syg huda tarak kalo tak best...


ahli baru mech's family

Tuesday, July 7, 2009

tioman..finally

salam all..finally..last n3 pasal tioman..nampak mcm our new dean suka pi beach2 ni..ha doa2 la pasni ke pulau kapas pula..wahh..tak menahan..

sarapan seblum berangkat pulang



kat jeti tunggu nak balik ke mersing..nan ado pic yg lain..coz keletihan...apa2 pun kami sekelurga amat la happy..seronok dpt jenjalan bersama2

tioman lagik...

salam all..jgn bosan ek layan n3 aku kali ni..sumer cite tioman..layan kan ajer la...


with wawa..dia la rajin layan jannah kat sana..tq wawa..comey pic ni



paya beach tempat kami stay


seronok dpt main air laut

kepenatan

our group...champion IEEP 09 Part 1...

geram tgk budak2 ni tomey nyer

with our mantan Dean..Prof Faris..open table mlm last tu..tq boss

tioman part 3

salam all..ari ke-2 kami di tioman...aktiviti snorkelling.sgt best.walaupun masa ni kami tak dpt nak turun laut but kami happy dpt bawa family kami ke tempat yg kami dah pegi..alhamdulillah rezeki jannah dan hubby.kami memang ta kdpt nak snorkellig coz jannah nanges tgk kami duk dlm laut huhuh..so kami duk atas bot la bagi ikan mkn.saboo je la dgn jannah...


seblum bertolak..di jeti.

teropong apa tu jannah

subhanallah..cantek ikan2 ni

me and jannah atas bot

cantik ciptaan allah swt

bagi ikan mkn



budak happy dpt jenjalan










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...