Friday, April 30, 2010

bertukar sudahh

salam all..adakah kerna aku gumuk maka ko gelar aku begitu..atau adakah kerna aku sering pertontonkan dia pada ko maka aku jua ko lihat seperti dai huhuh sungguh tragik ku rasa skarang..jannah panggi ku barney huhu adakah kulit ku telah bertukar unggu ..adakah aku ada rupa ala2 badut sarkas huuh...anak2 dah diajak ku nyanyi bersama tetiba dia peluk love barney kata nyer wahh ummi bertukar gitu hehe..lawak la adik...sungguh ummi terkarisma skarang ni sampai karisma kapoor pun tak leh lawan..ku bygkan perut barney yg huhuh agak berat jua nak bawa tu..adakah dgn ini ummi kena paksa ayah bawa ummi pi jogging tiap ari huhuh....ni la ragam anak..layan kan aje la huhuhu..terjerit2 dia nyanyi ni ha..


p/s..huda ko dgr ke sore kami terjerit2 nyanyi heheheh

ni la barney nyer...adakah serupa heheheh

insafi diri

salam all tadi dgr tazkiah jumaat..pasal kebahagian dalam islam..satu yg aku sempat salin tadi..'jika Allah mengenakan kamu sebarang mudarat tiada yg dpt mengalihkan nya melainkan Dia,jika Dia mengenakan kamu kebahagiaan maka Dialah yg berkuasa atas segala sesuatu'...kadang2 kita slalu rasa stress dgn kehidupan kita..kadang kita rasa..susahnya idup kita..naper idup kita tak mcm org lain senang byk duit..mewahh..tapi kita tak sedar betapa kemewahan tak beri dan tak janjikan apa2 jua kebahagiaan..untuk mencari ketenangan..cari la dlm doa..dlm solat..kita perlu redha..sabar bila menghadapi apa jua kesusahan..dan bila aku diuji begini aku insaf bahawa walaupun aku tak semewah mana..tapi Allah swt tetap memberi aku rezeki..tempat tinggal..keluarga...moga allah swt permudahkan apa jua yg kami rancangkan..moga iman ku tak goyah..dan moga hari2 yg mendatang ini lebih baik dari ari2 smalam....

Wednesday, April 28, 2010

saman jgn tak saman

salam all..huhuh aritu masa incik suami pi renew roadtax skali sangkut plakk..blacklist kata nye..isk iskk camno tu..bila check sms kejap kata adasaman kejap kata tak ehh camno tu.last2 aku tipon makndak sib baek dia ada..so dia tolong check..skali betul ada saman. kete tu memang owner lama ada prob saman tak settle..isk iskk camner leh jadi gitu.slama ni renew tak de prob skali thn ni ada plak..dugaan utk kami.arini makndak call dia ckp memang ada saman rm300..thn 2008 nyer..kesalahan tak pasti plak apa..so dia tolong settlekan dpt la rm100 huhuh..tak pasal2 bagi polis duit..heheh...cer bagi kat puan isteri ni kan best leh soping heheheh..tak pe la pengajaran utk kita..incik suami sila jgn speed sgt yerk..polis ada dimana2 huhu...bln ni duit adalah melayang2 ke incik kete..sian puan isteri plan tak terlaksana la jawabnyer...kena byk2 bersabar yer...incik suami sila ot byk2 skit nak kena menabung laie pasni..susut nilai berlaku skarang heheheh

Tuesday, April 27, 2010

tak best

salam all..rasa mcm nak tukar layout jer..bosan plak tgk layout ni..rasa mcm baru jer tukar tapi huhu tak menahan tgk plak..ke aku bosan heheh...ke tak de keje...heheh giloss tul. tak pe la nanti nak pilih yg lain..kot jadi bertukar la nanti..

Thursday, April 22, 2010

aktiviti jannah bila demam

salam all..hai smalam kami el sebab jannah demam..mlm tu rasa panas jer badan..so pagi tu kami amik cuti la..ha sila layan video dia ni
video video

award


salam udah lama tak dpt award kami dpt award dari kawan baek kami huda..
so ni rules nyer
1.nominate 12 blogeggers...(kami bagi sumer so sesape yg baca blog kami sila la amik yer..)
2.put the logo onto your sidebar or post.
3.link the nominees within your post
4.let the nominees know they received this award
5.share the logo and link the sidebar logo to the person who gave you the award

tq huda...

Wednesday, April 21, 2010

jannah oo jannah

salam arini kami el..jannah demam.terjaga kul 5 lebih rasa dahi dia skali panas..kejut incik suami. bagi jannah mkn ubat then dia tido balik..arini incik suami pi keje lewat skit..dah sediakan sarapan utk isteri dan anak baru dia pi keje..tq yer incik suami.bila jannah bgn pagi ni wahh aktif tka ingat..demam2 pun lasak bkn main.kebetulan nursery sebelah tgh praktis ari sukan mereka ha apa laie kami berdua jadi la penonton nyer hehheh...layan kan aje..bab yg paling mengancam jiwa bila nak kena bagi jannah mkn..punya la payah sabar jer la..tadi dah satu shrink dia buang...sabar sabar...

Monday, April 19, 2010

anak oo anak

salam all..bila bercerita pasal anak sure tak kan abih kan..huhuh..tgk je la gelagat jannah masa kami balik banting aritu..abih sumer dia nak wat.nak mop lantai la dia..nak sapu sampah la dia..rasa nyer lebih pada genetik ayah hehe..ayah adalah rajin ok buat keje2 rumah..ummi?wahh gelek gerudi kah dirumah heheh...kami suka baca blog En Zaid Mohamad..ia byk mendidik kami bab2 anak ni..byk yg kami perlu perbaiki..kami ni pun dlm proses belajar...moga dpt la didik anak dgn baik..okla guy kalau ada masa jenguk2 la blog tu..skit sebanyak kita tau camner nak blajar jadi ibu dan bapa yg baik...meh layan pic jannah ni

Sunday, April 18, 2010

bersiaran trus dari banting..

salam all wahh terasa mcm artis plak yer bersiaran langsung gitu..arini ari ke 2 kat banting..dah lama tak balik sini.tu pun rasa cam artis gak la bz beno sampai dah lama tak balik sini..ni exam dah abih leh la..next month bz balik sem baru plak.mlm tadi incik suami ajak jenjalan (tu nak tebus kesilapan la tu)tapi skali ujan turun dgn lebat nyer so tgk tv la jawab nya..pepagi dah dpt sms dari ayu..dah selamat dia beranak..alhamdulillah..dpt pun bb gurl sepasang da..teruja aku mendgr nya..wahh teruja bajet nak anak la tu heheheh.tak pe kita settle dulu benda2 yg perlu kita settlekan dulu then dah ok kita anto proposal kat incik suami heheheh.pepagik ni apa aktiviti yer nak wat..biasa kat umah kita ke pasar ni kat banting tarak idea..okla guyss selamat pagi ahad korang wat per arini...

Wednesday, April 14, 2010

doakan yg terbaik utk kengkawanku

salam all..smalam kami dapat berita yg adik sue,dikyah sakit mcm sue gak..kami tumpang simpati dgn dugaan yg menimpa family sue.mcm kami gak..arwah ayah sakit kencing manis dan kak ngah kami pun ada penyakit tu..apa yg leh kami wat kami doa yg terbaek utk semua org2 yg kami syg.semua yg berlaku ni kerna allah swt sygkan kita..DIA tak kan bebankan kita dgn sesuatu yg kita tka mampu nak tanggung..aku insaf dgn apa yg berlaku..terasa diri ni kerdil sgt..aku kadangkala lupa utk mengingati-NYA..moga allah swt buka ati ni utk sentiasa dekat dgn -NYA..sentiasa patuh dgn NYA..jgnla aku hanyut dgn dunia tanpa aku sediakan bekalan yg sepatutnya ku bawa satu ari nanti..moga allah lindungi kita semua dan permudahkan segala urusan kita.jika ini yg terbaik utk kita semua, maka redha dan pasrahla dgn ketentuan -NYA.mungkin ada sesuatu yg kita sendiri tak tahu yg dijanjikan allah swt utk kita..allah huakbar..

Tuesday, April 13, 2010

from gambang wit lurve

salam all..mlm tu kami pi TC..kami pi 2 bas..bas yg kami naik tu memang bas org dah kawen la..siap gan anak2 laie..ha apa laie port kami seat blakang skali org lain lena diulit intan kami kat blakang ni pung pang pung pang..gosip sana sini..hehe mcm2 info dpt..eheh.elok jer nak sampai skali ujan turun lebat giler hehe jannah syok punya tido..mereka sume dah turun dlm bas..ikut ati malas nak turun tapi incik suami kata pi la...hehe i solo la mlm tu..cuci2 mata gitu..tak de apa yg menarik pun.kami just bli mcd utk incik suami dan jannah jer.balik tu singgah bli kopok..bli la skit2 utk kudap2an..tiba bilik sib baik lampu koridor dh pasang kalau tak meraba2 la kami mlm tu..sib baik ada kak G,abg Hasyim gan kak Ya..pepagi esok tu tak pi pun tazkirah kami bgn dah kul 6 lebih heheh terlajak tidoo tak dpt nak tolong da..turun minum pagi..bawa incik suami dan jannah..skali dpn coffe house tu ada mainan alahai trus jannah tak mo mkn nak main benda tu..ssabo je la aku..apa motip mereka letak situ pun aku tak faham..pas seetle suma kami ada aktivit team building..memula ikut group yg ditetapkan skali tak cukup org..apa laie bagi group lain..okla team kami berbilang umo gitu dari yg muda sampai la yg otai hehe..mcm2 tragedi la masa ni..jam aku putus..jatuh terduduk huhu..jari bengkak..ha mcm2 la..apa pun tahniah la kat group kami dpt no 2 tagline kami GO TO HEAVEN.. yaa menuju ke syurga kita insyallah...apa pun memang seronok walaupun badan sakit2.dedulu leh la layan benda2 tu tanpa prob la ni dah berat badan berat montot ha hasilnya..monton cium tanah la hehehe..settle team building kami trus balik bilik utk check out..kat gambang ni memang giler ramai org..tak putus2 org dtg..apa yg kami leh kata ok la tempat dia cuma service mereka ada lembab skit la bab2 lampu (khasnya)hehehe.apa pun kami enjoy.balik tu singgah felda apa entah nama nyer..wat khidmat masyarakat,solat then trus balik kl..singgah kejap kat hentian temerloh kalau tak silap..then trus ke kl...yeah bila tiba umah badan mula la sakit sana sini..tidoo pun tka cukup2 hehe..arini baru rasa segar skit la dari smalam but still lenguh2 lengan2 ni.sabo je la

from gambang wit lurve part 1

salam all..cite basi nak kongsi gan org heheh..ari jumaat lepas kami pi gambang bersama geng2 opis. kami hangkut skali anak dan incik suami..hehe sambil menyelam sambil kita tgk batu karang..suka ati aku ubahkan peribahasa...hehehepepagi dah pi. perjalanan lebih kureng 2 jam lebih kalau tak silap.dah sampai yg lelaki pi solat jumaat yg kaum pompuan ni check in la bilik memasing..paling tak hengat..ha aku dah mcm pokok krismas pun ada dgn beg sandang lain gan botol jannah gan botol air..dah la bilik kami jauh kuss semangat pehtu siap ala2 cam filem seram jer gelap nyer lorong ke bilik tu..gile kentang tul aku rasa..cer bygkan tetiba ada org tarik ko masuk bilik mereka tak ke naya heheh..udah le bilik kami ujung dunia sebelah utan heheh kalo aa org utan haa gan aku gna jannah didukung nyer masuk utan..heheh imaginasi tinggi tul kan heheheh.bila dah sampai bilik benda pertama aku buat mandikan jannah udah bau belacan jer hehe..settle sume incik suami pun dah balik solat kami gerak ke taman tema..wah ingat jauh la sampai kena naik bas tapi hehe aku rasa senafas dua udah pun sampai..elok incik suami pi bli tiket utk dia..jannah ajak bli pelampung..wahh kita bli ben10..tetiba rasa cam katun plak aritu hehe..masa masuk tu ada check beg skali segala mknan tak leh bawa masuk cehh buang karan jer bawa..kami siap sewa pelambung yg kembar tu konon angan2 nak ajak incik suami berendam bersama2 wahh feeling romantik konon..skali angan2 ku musnah..jannah adalah sajer wat perangai tak mo masuk air..last2 ummi layan blues sendirian..sedey acik ha..baru nak feeling bercinta gan incik suami heheh.paling best main gan kak noni la..tercapai gak impian dia nak naik benda pusing2 tu eheh..layan..apa pun enjoy la kami di sana..nanti tunggu jannah besar laie..bila dia dah tak takut ha masa tu leh la ajak incik suami wat filem industan dlm air..heheh..gambo tarak..sumer letak kat fb..

Wednesday, April 7, 2010

alkisah jannah

salam all..smalam jannah tak brapa sihat selsema..so pas balik keje kami bagi dia mkn ubat..elok jer dia tido..tapi kejap jer kul 8 lebih dah sedar sampai kami tak sempat nak masak..layankan dia tgk barney..elok jer dia layan cd kami masak..dlm diam2 rupanya...dia wat hal kat atas..adey la. sabar la ummi gan ko dik..incik suami plak ot smalam ha serabut ummi gan kerenah ko jannah..sila la layan pic ni yerk kengkawan.abih bedak ummi jannah keje kan..uhuhuuh



Monday, April 5, 2010

pelbagai

salam all..tajuk tak leh blaa..memula citer pasal anak kawan baek kami..mia..aritu dia kena tahan kat spital kerna sakit ada jangkitan kat paru2 but arini dah ok..alhamdulillah..mia anak yg kuat kan..tadi aunty tgk mia tido jer.pandai bawa diri tau tak mo susahkan ibu yer..alhamdulillah moga cepat sembuh..mcm tu la ragam anak kecil kan..pelbagai penyakit yg dtg bertandang..lom kuat antibodi isnyallah nanti dah besar dah kuat..ha tak larat nak layan plak ragam2 mereka heheh...smalam mak dtg antar kete kancil..huhu sungguh ranggi dah tinted gitu..skali pagi tadi incik suami bawak ena tahan gan jpj..mak luper nak bagitau roadtax tka tampal laie..ha tinted pun kena tegur heheh muda la sgt kan..skali jpj tahan heheheh..sian incik suami..pasni kalau kami yg bawa camno..incik jpj sila tutup mata yerk kalau nampak kami heheheh..mak kami yg wat bkn kami hehe salahkan mak tetiba yerk heheh..jannah arini tido awal maybe penat seharian di skolah ummi dia yg tak leh tido ni ha..berjaga le plak..adakah kerna mkn aiskrim yg incik suami bli sampai teringat2 sampai skarang heheh..sabar jer la.oklah guy nak layan cite dyesabel beno nyer jap laie..kalo tak silap arini last so harus la tgk..

Friday, April 2, 2010

bila kita dijemput pulang

salam all..tak lewat seminit dan tak cepat seminit itula perjanjian allah swt dgn kita bila malaikat maut dtg menjemput kita 'pulang'..arini arwah din beramboi telah meninggal..meninggalkan alam dunia ni..yg dibawa amalan,doa anak2 soleh dan sedekah jariah..begitu jua kita nanti..adakah cukup amal kita selama ni..adakah anak2 kita akan mendoakan kita dan adakah sedekah yg selama ini kita beri diterima..kadang aku alpa tentang semua ni..bila sihat..gembira..lupa diri..lupa utk berkata 'alhamdulillah'...tapi bila Allah swt uji dgn dugaan mula la kita rasa mcm2..dan barula kita nak sujud memohon bantuan..dgn apa yg berlaku zaman ni..aku rasa ni la balasan Allah swt atas kesilapan kita sendiri..kita luper perjanjian kita dgn DIA..kita janji kita akan jadi khalifah yg terbaik..sujud pada -NYA tapi...kita lupa..kita terlalu mengejar dunia..sampai kita lupa apa itu akhirat..aku rasa kerdil sgt..betapa skarang manusia dah ilang rasa kemanusian..ilang rasa kasih dan sayang..mari la kita sama2 renungkan kembali...kembali la kita ke jln yg benar jln yg Allah swt redha..moga Allah swt bukakan hati kita semua..utk kembali kepada-NYA..menjadi khalifah yg benar2 khalifah..bkn sekadar mencari nama pangkat dan kuasa..tapi mencari pahala dan keredhaan Allah..al-fatihah utk roh saudara2 kita yg telah pergi meninggalkan kita..

Thursday, April 1, 2010

happy birthday mak..

salam all arini birthday mak..huhu..pepagik dah call wish dia.tanya apa dpt pagi ni..cucu bagi apa heheh..dia dah tau anak2 dia sure akan call dia arini..bertalu2 la hp nyer berbunyi..apa pun kami mendoakan yg terbaek utk mak..kesihatan..kehidupan. moga dipermudahkan segalanya..dirahmati dan diberkati..impian nak sgt pi mekah gan mak..dedulu dah plan nak pi gan ayah tak kesampaian..moga kali ni allah permudahkan..amin.kami sayang mak..utk nenek jannah sayang nenek...muahhhhhhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...