Thursday, December 30, 2010

bakal berubah


salam semua..aci tak kalau sy bagi ucapan thn baru awal dari biasa heheh...almaklum la kan esok cuti sampai ahad so isnin dah lewat plak kan.


oklah sempena thn baru 2011 yg bakal menjelang ni..sy nak ucapkan..


SELAMAT TAHUN BARU...2011


kepada semua kenalan sy...pembaca blog sy...apa azam korang thn depan..dan apa kah yg korang idam2 kan bakal berlaku thn depan..pada yg rancang nak kawen ke bertunang ker...moga segala urusan dipermudahkan...pada bakal2 ibu yg due date dia thn depan moga bakal melahirkan khalifah allah swt yg berwawasan beriman...dan pada ibu bapa yg nak menambah bilangan ahli keluarga..(termasuk sy) moga segala usaha kita ke arah itu dirahmati allah swt.pada para pelajar..(termasuk sy) moga allah swt memberi kita kerahmatan dan keteguhan ati...agar kita dpt merealisasikan impian kita dan jua membanggakan ibu bapa dan keluarga kita...(ayat skema skit heheh)..bagi yg mencari kerja...berdoala selalu moga2 pintu rezeki utk kita terbuka luas dan dpt kita perolehi kerja yg halal...


dan untuk sang suami..(wah ayat...sastera jap)moga tahun 2011 yg bakal datang mengetuk pintu umah kita tak brapa ari jer ni...memberi kita satu peluang utk kita memperbaiki diri kita..kehidupan kita.moga allah swt merahmati kita...meredhai kita dalam kita mengharungi idup berumah tangga..moga jannah menjadi anak yg solehan...berilmu dan terang ati..moga kesihatan jannah jua lebih baik dari sebelumnya....amin...


kalau org tanya apa azam dan wishlist sy?ermmm satu jer la azam sy nak perbaiki diri sy as hamba-NYA yg serba kekurangan ini..agar segala kekurangan amalan sy dapat sy perelokkan...amin...

so kengkawan moga thn 2011 ini memberi kita sinar yg dpt menyinari idup kita dan jua org lain...hindari dari menyakiti hati sesama insan...dan sy jua ingin memohon ampun dan maaf jika sepanjang thn 2010 ada yg terguris dan terasa dgn sy...moga allah swt merahmati kita...amin

menghilang

salam sumer..2 3 arini tak de update kat blog..huhu anak kesayangan sy demam.ari selasa pas keje amik dia kat nursery tgk muka dia pucat sgt. sian sgt tgk dia.kadang rasa cam dia tak hepi jer huhuh..pasni ummi kena tuntut ilmu ibu bapa dgn penuh kusyuk dan bersungguh2.maybe ada kurangnye laie ilmu yg sy ada..betapa kerdilnya sy as ummi..

kami pun bawa jannah pi klinik...amik ubat dan DR kata ada infection kat telinga dia..tekak dia pun merah..tu yg mkn pun tak mahu.bibir pun merah alahai anak ummi..kalau la ummi leh sedut segala kesakitan awk..tu la perkara pertama yg ummi buat.bila dia demam cabaran nyer adalah TIME MAKAN UBAT..huhu cukup mencabar.kena paksa ok baring la nak duduk la dia..sy apa laie susah sgt tutup idung dia ha aibh sumer dia telan..tapi kadang kala dia bijak...dia muntahkan balik..huhuhu.memang sabar itu indah...keindahan nyer memang sy nikmati betul2...mlm rabu aritu adalah yg mencabar..dgn dia tak mau mkn nasi...mkn sup skit jer..susu pun tak mau.paling best dia sedar kul 2 lebih buka baju tinggal pampers...dah lena bebetul baru sy pakai kan balik..alahai anak ummi..

dan hari ni..sy angkut dia pi opis ,mcm smalam gak..hehhe adalah pembantu sy kat opis ni.abih meja kena color gan watercolour heheh..hobi jannah mewarna...heheh redha jer la...sib baik adik sy ada dtg kl..so adalah yg bantu sy..dan esok yeye cuti...setelah penat menjerit kat umah mlm tadi tgk bola...so esok adalah ari utk merehatkan tekak hehehe...leh ker..kot esok jerit kat anak plak hehehe..jannah pun makin ok..panas pun dah kurang..dia dah ceria balik..sy dlm ati ada bykk senang tgk ini perubahan...huhuhu..apa pun moga antibodi dia makin kuat dan ketahanan fizikal dia mantopp..wahh mentang2 bola menang yek...tetiba cite pasal fizikal gan ketahanan plak ummi kau ni jannah...okla kengkawan nak siap2 kan lab jap laie kelas..skali 2 lab jln...layannnnnnn

Tuesday, December 28, 2010

bila si uda mengejar sidara

video

salam semua..ha meh kita tgk gelagat bebudak kecik ni..tajuk n3 adalah tak leh bla. tapi tu la terjadi bila si udabertemu dara..syg nya masing2 lom cukup umo heheh.ni kalau dah beso tunjuk sure gempak kan. nak wat camner dpt ummi gaya gini terima la dgn ati yg redha ye jannah hheheh....jom layannnn...

Monday, December 27, 2010

ujung minggu

salam sumer..huhu baru ada masa nak updet skit.smalam kami pi kenduri kawen anak pfor faris kat cac.tema nye biru putih...cantik..mkanan pun ok..kami pi smalam gan family kami dan kak amy sefamily..meriah bila bebudak ni berjumpa..terkejar sana sini..huhu ingat nak upload video tapi error memanjang.apa pun smalam adalah seronok..seblum pi kenduri mcm biasa la kan..pi pasar..dan bila kita terjah pasar pepagi..huhuh sgt best. tak berebut sgt.memilih pun nyaman jer rasa heheheh...so menu sarapan kami smalam adalah mee goreng..lunch dah disponsor maka jimat kos heheheh...balik dari kenduri masing2 mcm kena tembak..membuta heheheh..mlm plak kita layan bola..alhamdulillah 3-0 so pasni kita terbang ke jakarta plak...disebabkan incik suami minat bola dan sy pun layan gak ha maka smalam jannah tak berpeluang menonton katun hehehe...mlm tadi jannah tido awl la juga.pepagi ni tadi anto pi nursery mcm biasa tangisan pagi mengiringi perjalanan jannah...huhu anak ummi memang ratu..hehehehehokla layan....selamat ari isnin yerk moga arini korang sumer ceria....buat acik huda...chaiyok2 moga kete impian bakal mengisi garaj anda

Thursday, December 23, 2010

pink?oh no...

salam sumer..kejap je dah ari khamis kan..esok jumaat wahh pehtu krismas..tentu kak yun dah disaluti salji kat sana..hehehe..kak yun tangkap santa bawa balik malaysia ok heheh...ok la arini jom kita layan gambar anak dara sy..huhu sudah pandai melaram okAdd Image.skali minat pink tak leh bla...dgn topi gan baju gan beg bunga2 pink dia..huhuh ummi pengsannnn....ni waktu sabtu lepas dia teman saya ot kat opis.layan..hhuhu sabtu ni cuti tak do laa ot...


jelingan tajam...

manja..

pink..ooo ummi pengsan ok..kau ni kenan auntie huda..heheh


Wednesday, December 22, 2010

kisah anak dara

yeye baca majalah...heheh


salam sume,pekabar korang arini..ceria?okla ni kami nak cite pasal kisah kami smalam yg amat la mengujakan biasa la bila dah mula sem apa laie kelam kabut gan student yg ramai dari biasa.yg tak tau kelas kat mana pun ada gak hehe so smalam akak jadi polis trafik kat depan lab hheheh..mcm2 kerenah student yg pakai selipar yg pakai jean..mcm2..tapi smalam memang la tak menang tgn sebab kelas dari pagi bawa ke ptg.ari yg free adalah isnin dan rabu..alhamdulillah.buat yg lab tiap2 ari tu..yeah keje kerassss....
okla tajuk n3 tak de kena mengenakan hehe..ok ni kami cite...pasal anak dara kami..
tido mlm jer sure lambat..kalau tak kul 1 ke 12 ker ha jgn arap la dia nak tido kecuali dah penat sgt kalau tak mimpi jer la acik nak tido awl eehehe..dan bila bgn pagi ha apa laie ngamuk.anak bertuah ni memang..marah nanti duk terbaring bawah kusi plak.nangis ala air mata tak kuar camne tu...berlakon ok..memang actress terbaik abad ini.saper la yg kau jadikan mentor tu kan...
bila tiba nursery lain plak kisah nya..dia leh nangis plak..tak mau skolah..kami senang jer bagi dia dua pilihan sama ada nenek jaga atau nursery...hhehe memang sah2 la nursery menang..ater nenek duk mana plak...hhehehehe.nak tak nak kaki tu kena gak melangkahkan..ummi keras kan ati pekak kan telinga.mcm2 hal anak kan..org kata anak copy perangai ibu bapa mereka...ermm adakah sy dulu susah ke skolah heheheh....sy rasa sy adalah budak baik ok hehehe pasan plak.heheh..dan sy rasa anak sy sorang jer bawa botol susu laie ke skolah..dia ikut kepala dia jer la kan..kadang ok kadang outttttttt....sabar je la.mcm ni la mak sy dulu bersabar gan perangai sy kan..huhuhuhu.

Monday, December 20, 2010

celcom everyone sale is back


salam sume...wahh berganda2 sale celcom.sempena krismas,tahun baru dan cuti sekolah ini celcom memberikan tawaran yg hebat.jom klik...


THE CELCOM EVERYONE SALE IS BACK!

The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!

maxis



Anda kreatif..mempunyai idea yg meletop2...jom mari klik disini..

BE PART OF THE INVENT YOUR OWN IPAD APPLICATION CONTEST AND WIN!

Love applications, be it on a Smartphone or Tablet for gaming, informative or educational purposes? We know we do, and boy could it be so addictive! Ever wish you could customize your very own iPad application tailored to your needs and wants? Here's your chance to do so AND be rewarded for it! Use your creative juices to "invent" your own iPad application and you may be worth of winning a free 3g 64GB iPad each! There are 2 prizes up for grabs. Here's how the 2 winners are chosen: - The best idea (both creatively and technologically feasible) - The most creative idea (Your idea may be well ahead of the technology that is available today but WOW us and you can still win a free iPad from Maxis. The sky is the limit!) FIRST PRIZE : 1 x 3G 64GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem SECOND PRIZE: 1 x 3G 32GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem Hurry up Churpers! Contest ends on Friday, December 31, 2010!

khas buat mia

mia...auntie dan akak jannah luv you...

salam sume..n3 ni khas utk anak huda..mia...arini patut mcm biasa huda pi keje gan kami tapi pepagi dai dah sms bagitau yg mia tak ok laie.alahai budak comey mia...moga allah swt melindungi ..merahmati kamu ye..moga kamu cepat sembuh.sy gak nak menyeru kat kengkawan yg baca blog sy ni mendoakan moga mia cepat sembuh..korang leh jenguk sini kat blog~~huda . kesian huda..byk betul dugaan dia tapi sy tau huda kuat dan sabar. sy bangga ada kawan mcm dia coz apa pun yg melanda dia..dia tetap senyum...you go pinkkk heheheh...(tetiba support pink..mau adik aku gelak )..apa pun sy doa moga mereka sentiasa diberkati dirahmati...
buat mia..mia memang anak yg baik..moga mia sihat dan ceria selalu ok...muahhh

Saturday, December 18, 2010

ari sabtuku

salam sume...apa aktiviti korang arini..ha aktiviti sy pagi biasa kemas umah masak dan segala2 yg berkaitan gan suri rumahtangga...arini juga bermula la keje pada ari sabtu sebab kelas utk AEIC adalah ari sabtu dari kul 4 sampai kul 7.hehe arini gak incik suami ot..mcm biasa.dia keje pagi sy keje ptg..huhu moga rezeki ni diberkati la amin.paling best sy angkut incik suami dan jannah pi opis ni ha..heheh memeriahkan idup sy dlm lab ni. boring gak dari kul 4 sampai 7..sensorang huhu leh pengsan acik..heheh...ni sambil duk tunggu masa meh kita updet blog nmi ha..asyik cite pasal iklan je kan. hani kita cite pasal diri kita plak hehe..tadi waktu nak pi keje skali tetiba jannah kata ha dah sampai...huhu skali dia tunjuk kubur da...huhu insaf ummi..anak duk ingatkan tentang kematian..huhuh ingat nak tempeh gambo dia skali tak bawa plakk wayar heheh..nanti la kami letak ek..okla geng...nak siap2 jap laie kelas abih..tetiba teringgin nak mkn coklat...uhuhuh layan...

Friday, December 17, 2010

what berry you are today...

CHECK OUT WHAT BERRY YOU ARE TODAY!

KepohBerry? KiamsapBerry? NoobBerry? What berry do you think you are? Play the fun quiz today and stand a chance to win a limited edition BlackBerry exclusively from DiGi. Share with your friends what berry are you on your Facebook and check out tons of other Cute Berry Characters! Trust me, you will definitely play this more than once, because it's just too addictive to stop! Share the fun today!

http://www.churpchurp.com/ummijannah/share/digi-whats-my-berry

ChurpChurp | Social Share » Check out what Berry you are today! (Preview)

Thursday, December 16, 2010

celcom great sale


mari mari pilih yg mana berkenan dihati...celcom great sale bermula...sehingga 31 march 2011...


THE CELCOM GREAT SALE IS UP FOR GRABS!

Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

http://www.churpchurp.com/ummijannah/share/celcom-greatsale

kembali terjalin


salam sumer...wahh tajuk tak menahan.ni kalau dak ayu baca trus dia nak 23 ni hehehe...okla mcm yg korang tau incik suami kena pi outstation ke jb smalam.so ati sy adalah ooo tidakkkkkkkkk naper sy kena tinggal ni. biasa sy yg kuar ke mana2 incik suami yg tinggal gan jannah..kali ni amik kau..sy plak yg kena tinggal.huhuh sedey ok..tak leh bla..smalam sy amik el sebab jannah pun lom ok laie.melepak la kami berdua ni kat umah. mkn pun masak alahai tak de selera..ibarat mkn tak basah mandi tak kenyang heheheh....mantop tak lakonan sy..tapi tu la berdua kan..jannah pun tak lalu mkn sampai kena paksa.sib baik mlm ada delivery dari jiran blakang..saper laie kalau bkn acik uda..(ni jannah yg panggil)heheheh..best sgt lazat itu mee hailam..bebila wat laie anto laie yekk hehehe tak malu nya ummi saper la ni kan.heheheh..okla berbalik pada kisah incik suami...mlm tadi tetiba dia sms kata balik mlm ni gak..wahh acikk seronok....melompat2...hehehe aksi harus lebih ok..apa laiee biskut tongkat pun rasa lazat masa ni sebab teman setoto sy dalam perjalanan pulang..huhuh best best..kawan gaduh kawan gusti mau pulang...ingat kena tinggal skali tak jadi la plak..sebab dia kata boss suruh balik keje kat kilang melambak2..oo time ni sy rasa sy nak ucap tqq la kat boss incik suami sebab suruh incik suami balik mlm ni gak..so pagi ni sy dihantar oleh incik suami mcm biasa setelah smalam terfikir alamak nak pi keje camnoo acik tak roti bawa manual..tu ler kekurangan sy kengkawan takroti bawa manual...isk iskk kena asah bakat balik ni..doa2 kan la yerk...okla kengkawan arini kelas dah mula..dan hp sy ygkena tahan kat spital pun dah leh kuar arini...happy nye...



Wednesday, December 15, 2010

cuti arini




salam sumer arini sy cuti emergency.anak sy sakit mata dan incik suami plak arini pi outstation.so sy rasa bio la jannah rehat dulu kat umah.esok rasanyer dia dah leh pi skolah.mata dah tak merah..hasil kena paksa letak ubat heheheh.dpt ummi mcm singa lapar ni ha nasib la kan..kalau bab ubat kita kena bersungguh2 dan garang gitu hehehe.ni sambil sy updet blog ni jannah plak jadi model duk tukar baju itu ini..alahai anak layankan aje...esok dah start kelas tu yg sy rasa nak anto jannah pi skolah je..bkn apa sian dia nanti kejap2 ke sana kejap2 ke sini.laie pun dia dah ok..lapang ati sy cuma ada selsema skit..layankan aje gambo2 dia ni tadi..biasa ayah rajin teman dia mewarna bila ayah tak de ni ha layan diri nampak nye.

Tuesday, December 14, 2010

kena tinggal

bkn anak je bakal nangis..adakah ummi jua begitu hheheheheheh

salam sume..huhuhu tadi incik suami call.skali dia kata dia kena pi outstation la plak..huhu disaat jannah sakit mata ni lah dia kena pi keje luar.udah la kena pi jb.huhuhu acik jadi ibu tunggal la kat umah ni ha..dgn budak sakit..sib baik pi 2 ari je kalau 2 minggu huhuhu acik pi holiday..wahh byk duit acik heheheheh.nampak nye sila la angkut anak ke opis yerk puan nooryani...heheh.takpe saya dah bagitau puan engineer sy tadi.harini kena settle sumer keje sy..esok dah ada assistant yg bkn leh membantu keje tapi menambahkan keje hehehe...saboo je la.so cik jannah sila behave ok..anda akan bersama singa yg lapar yg akan geget pp anda sentiasa heheheheh....layankan aje...

bila dia sakit

budak sakit tinggal gan ayah kat umah huhuhu


salam sumer..pagi ni mood adalah ke laut.anak dara saya tak sihat.smalam balik nursery tgk2 ada taik mata kat mata dia..huhuh panas dlm kot anak sy.so sy wat air barli utk dia..huhuhu sian anak dara sy.pagi tadi tgk2 alahai byk tul taik mata nak buka mata pun susah so incik suami amik cuti arini tolong bawa jannah pi klinik.sy kena keje coz nak settlekan keje kat lab ni.esok maybe shy angkut jer jannah pi opis ni.nak cuti sy rasa itu adalah mustahil sure org akan cari sy coz nak guna lab.tak pe la kurang2 sy ada pembantu kat lab ni.ari jumaat ni ada perjumpaan kat nursery nak tgk perkembangan anak2..so incik suami jagakan kejap jannah dan ummi nak pi jumpa teacher.alahai anak..moga awak kuat dan cepat sembuh yerk..dan maafkan ummi yerk disaat mcm ni..ummi tak dpt beri yg terbaik utk awk..moga allah swt tetapkan iman ummi..kuatkan dan jgn palingkan ia kerna ummi takut bila ujian melanda ummi tak kuat menghadapi nyer dan ummi takut ummi goyah nak..untuk jannah insyallah....

Monday, December 13, 2010

hari yg sungguh mencabar

motip cpu pink?saje bagi huda jeles hehehe cpu lab sy warna ni..bole?hehehe


salam sume..huhu seperti yg kami war2kan..arini sem baru.aduhh penat nye.jumaat ni start kelas.ha amik rasa nye student adalah ramai dan pc adalah tak cukup..hehehe gelak gelak...pangg skali baru tau.arini gak tetiba rasa cam ehh jom kita makeover lab..wah kelas kau makeover katanya..abih dah cpu sumer sy letak kat bawah..so luar la pandangan student nanti kalau tak seblum ni letak atas meja pc tu..tapi cam penuh jer..dah 2 kali org accreditation tanya nape tak letak bawah..ha kali ni acik buat..heheh motip?kan dah maal hijrah so ni berubah menjadi lebih baik dari sem lepas la...tapi penat nye ya ampun..36 biji cpu nak kena ubah..duk angkat sumer adey arini nak buat muka garfield la..nak minta simpati pada incik suami...heheh..huhuh tetiba tadi dia bagi berita yg aduhh...sabar je dgrkan..tak pe la..ujian..ujian utk kami.apa yg penting skarang..sabar...sabar kan indah bak kata dak ayu..dan keindahan tu perlu dan wajib kita hargai...apa pun arini memang amat la penat pinggang ni..duk angkat sumer tu..acik dah tua beb tua...hehehe..tadi duk sembang2 gan bebudak ni..duk cite pasal abih sekolah..ada yg 2005 baru abih sekolah..heheh sy dah keje dah pun masa tu..ada yg sy amik spm thn 1994 dia baru darjah satu hehe kalau jumpa kan best leh i buli hehehehehehe gelak over disitu..see usia hanya pasa nombor ok..tka kire umo brapa kami leh jer berkawan dan beramas mesra heheheh ramas tu...agak lucah skit..hehehehe okla kengkawan.. layankan aje...misi lom settle laie ni..moga dipermudahkan segalanye...

see sy mcm ni la...comey kan hehehehh

p/s..kengkawan sy tadi buka wayang ramai tull org bli tiket yerkk kak huda,kak miera...kak ct heheheheheh

Sunday, December 12, 2010

budak yg suka melaram

khusyuk tgk katun

idung kembang...

tersenyum simpul..siap pakai cekak rambut..

salam sume..pekabar korang arini..sure arini aktiviti korang penuhkan.ada ke sesaper yg pi kenduri kawen amacam best ke?pi jom heboh?byk ke memborong..huhuh.kami duk umah jer biasa la kemas2 umah..melayan budak kecik ni...gosok baju..masak..ha mcm2 agenda bila duk umah kan.alaaahai esok dah keje balik..kelas pun mula dah esok..minta2 sem ni tak la serabut sgt..jgn la ada lecture berebut lab..ni pun lom kelas dah ada yg berebut lab ni camno.student pun kus semangat yg masuk lab sem ni..melebihi kuota pc..camno leh jadi camtu...korang bawa la laptop korang pi kelas nanti yek...sian korang..doa2 la murah rezeki dpt pc lebih sem ni...amin..ha ni dah lari pada tajuk n3 ni.nak cite pasal anak dara sy yg makin lama makin suka melaram.layankan aje..moh kita layan gamboo dia ok

akhirnya..berjaya

budak yg seronok dpt mkn kek..tgh2 mlm

kek red velvet kami..percubaan pertama..tak brapa mantop

salam...pagi sumer...ha jgn terkejut pagi tu n3 kali ni.kul 130am.anak tak tidoo ha moh ummi updet blog.alhmadulillah tadi sy dah berjaya membake red velvet cake.huhu memula tu takut gak salah ke tak tak naik ke..huhu tapi alhamdulillah berjaya gak.walaupun tak de loyang kek..ada satu tu je.ha blasah jer la kan.sy fail bab nak potong bahagi kek kepada 2.heheehe potong terlebih yg bahagian atas plak.tak pe la..percubaan pertama.esok2 try laie..tq pada incik suami yg sanggup pi kedai kek bli krim keju..apek kedai tu pun pelik aiyaa satu je ka...ha la boss kat satu..cukup ka..cukup la agak nye heheh..apek tu sure terre bab buat kek ni hehe..
kami duk google jgn cite la mcm2 site siap tgk video laie..last2 tgk kat buku prima..majalah cakes..ha i polo...heheh.bila dah siap bagi jannah mkn..laju je dia mkn..bila tanya sedap tak .sedap..heheh pandai amik ati ummi kan..tq syg..okla nak layan jannah..entah kul brapa la kami tidoo arini..layankan aje la

Saturday, December 11, 2010

teringin

geram kan tgk kek ni huhuh..kalah org ngandung sy arini heheh


salam korang.apa korang nye aktiviti arini..huhuh musim2 cuti2 sekolah ni ramai la yg kaween kan.arini ada 2 jemputan beno nyer tapi sebab incik suami kena keje dan almaklomla gaji pun lambat laie huhuh tak dpt la kami nak penuhi jemputan tu..kenduri2 tu sumer kat perak plak tu.maaf yek abam,nana.kakyun dan wati..kami tak dpt nak pi...maaf bebyk..
ha berbalik pada tajuk n3..huhu tetiba peptg ni teringin plak kami nak mkn kek red valvet..huhuhuhu.dtg la mood rajin menghimpit kami duk seru2 gak ni..bahan2 rasa ada laie..sedap tak sedap tu blakang kire..kita google jer resepi memana..aritu rasa kak ju buat perghh terus terpikat...so jap laie nak membaking la..huhuh teruk tul kan tetiba teringin dah la tak terre buat heheh lantak kan aje la...huhuhu kita layan kan aje tekak kita ni huhuhuhu

Friday, December 10, 2010

aksi si jannah

seronok main gan ayah..

kengkonon lena..walhalll

tgk mulut dia..penuh gna biskut..aduh anak

tgk ni pandai posing ala2 tido..siap dengkur tak tahan tu...


salam all..hai anak2..dia tgk gambo anak huda,pehtu dia plak nak posing.ha layankan aje..paling tak tahan siap berlakon tidoo..moh kita layan perangai budak kecik ni..ni duk kata sakit la..dia pi letak vick kat kaki dia..aduh anak2 tokey vick kalau cari duta leh upah jannah jadi model dia heheheh...

hari jumaat

salam all...salam ari jumaat.kejap je kan dah jumaat..masa adalah begitu pantas meninggalkan kita..sampai kita tak sedar ehhh dah jumaat...eh sabtu ehh ahad huhuhuh.okla sempena ari jumaat ni marila kita sama2 menadah tangan memohon keampuan...kerahmatan..keredhaan alah swt..dlm kita idup sehari2 mesti ada je ujian yg dtg menerjah diri kita kan.kadang kala rasa diri ni tak kuat nak tempuh segalanye...tapi allah swt tak kan uji kita jika kita tak mampu hadap semua tu...kerna dia tau kita mampu la maka kita diuji.ujian dtg pada kita kerna nak tgk adakah kita akan kembali memohon bantuan dari NYA atau kita salahkan takdir..salahkan nasib kita...dan sy sendiri kadang kala bila diuji sering mengeluh naper iyer jadi kat saya..tapi sy sedar..sy ni hamba NYA..yg memang akan sentiasa diuji utk melihat kesabaran kita ketakwaan kita pada NYA.

alangkah indah nya jika sy sentiasa bersabar dlm sy mengharungi dugaan ini..
alangkah indah nya jika sy sentiasa tersenyum walaupun ketika itu sy bersedih..
alangkah indahnya jika ketakwaan sy dan keimanan sy teguh walaupun dilanda badai dan ombak kerapuhan...
dan alangkah indahnya..jika sy mampu redha dan pasrah ketika sy diuji dgn segala kepayahan...


kadangkala..kita rasa kita ni tak bertuah seperti org lain..tapi percayala...kesempitan idup..kesukaran didunia ini akan menjadi indah jika kita tau dan mengerti bahawa setiap
kesukaran kesusahan itu benarnya adalah permata yg bakal menerangi diri kita jika kita bersabar..maka marila sama2 kita tanamkan dlm hati kita..didik iye agar lebih bersabar..

bersabarla dlm menghadapi apa jua dugaan dan ujian..kerna allah swt ada merencanakan sesuatu yg indah utk kita..yg kita sendiri tak tahu apa kah ia...

Thursday, December 9, 2010

sedawa..

salam all..huhuh mlm ni kita layan tom cruise..wah bajet hollywood arini..tapi arini kita terbang ke jepun.wah mcm pakej pelancongan plak kan. best layan cite samurai ni..bkn apa yg baik kita leh amik iktibar,mcm siapa pun kita...dimana pun kita berada..tak kira la kaya ke miskin ke yg penting kita ingat asal usul kita..kire jgn la asyik mengejar kemajuan sampai kita lupa pada saper diri kita.maju mcm mana pun kita ingat la kalau tak de yg lama tak kan ada yg baru wah bajet cam cikgu plak memalam ni kan heeheh..tapi pelik apa kena mengena tajuk n3 gan apa yg sy melalut ni kan heheh...termenjiwai watak plak..tu yg over disitu.

ok cite pasal sendawa beno nyer tadi duk mkn gan jannah skali dia sedawa..burpp...pehtu dia
gelak..dia leh ckp mcm ayah...pastu baru dia ckp alhamdulillah hehehe...dan tadi gak waktu dia mkn nasi sy ckp kat dia jgn la tumpah2kan nasi..sian nasi tu nanti dia nangis..huhuh...asal nasi jatuh jer sy akan tanya nanti apa jadi kat nasi..jannah akan jawab nanti nasi nangis..lawak la kamu ni jannah.dia la teman gaduh sy teman segala2 nyer.almaklumla incik suami keje membanting tulang 4 kerat nyer dan masa utk kami adalah terhad.kira tanpa jannah ha mati kutu la sy...lai satu perangai budak kecik ni..sebab suka sgt main air..asal nak main air jer musti dia tanggal kan suar..alahai anak dara...perangai saper awk ikut ni..sure ayah kan..ummi ni sopan je waktu kecik heheheheheh..sila la percaya...dan ssekarang dia duk panjat sy dan duk kat leher sy..ingat sy kuda ke apa..dah la gan pampers je...hai la anak..kalau kurus ummi ok gak ni tak juga heheheh..apa kaitan? layankan aje..

katun

salam all..pagi ni memang nyaman,sejuk...coz ujan pepagi tadi.tadi waktu anto jannah pi skolah memang lawak.dia smalam tido lewat kul 330pagi..huhuh.bila pi skolah ha amik mamai.dia leh sambung balik tido pas mandi...ha amik kau waktu nak masuk kelas leh plak dia terhenti duk tgk kami gerak tadi..pehtu mcm mamai2 gitu.anak2 tu la jadi bila tido awal skali terbgn semula.sian dia.ok beno nye nak cite pasal katun..apakah korang bosan membaca n3 sy coz asyik cite pasal katun jer.nak wat camner ari2 balik keje tgk katun beb.anak suka layan.ummi kena la layan same..ni nak cite pasal cite katun yg kami suka layan waktu tgh mlm bila jannah susah utk tido awal..korang penah tgk cite timmy time tak..biasa kat astro la.dia dlm kul 8pm kalau tau silap la..mana nak ingat waktu asal balik jer jannah suruh buka katun..sampai berita pun dah jarang tgk.ok berbalik pada si timmy ni tadi..dia ni cite kambing biri2 yg pi nursery bersama kengkawan binatang yg lain...mcm2 binatang ada ok..hehehe.cite pasal bebudak nursery la kan..ada gaduh pehtu baik semula..tapi memang best cite ni..layankan aje.
timmy time..bersama kengkawan sekolah dan cikgu2 nya

so bila tgh mlm plak ada satu cite shaun the sheep..ni kire cite pasal keluarga si timmy gak..hehe lawak kan..sy suka layan cite ni sebab lawak nye memang buat sy gelak sensorang tgh mlm..sampai kengkadang jannah tanya nape ummi...hehehe ummi adalah kembali ke zaman kanak2 ok..huhu..paling tak tahan bila abih cite shaun tu ada la tunjuk spender oren dan mereka duk keliling tgk..bila sy tanya jannah..sape nye panties tu..jannah slamber badak jawab ayah nyer...heheheh lawak lawakk...anak adalah sekepala gan ummi..

tu spender oren yg jadi bahan utk ummi sakat ayah hehehe

heheh.saboo je la.tapi layan katun bersama anak adalah seronok..so geng layankan aje yek..

shaun gan pengembala kambing serta anjing @penjaga berserta geng sheepnya...huhuh

Wednesday, December 8, 2010

khas buat awk...



salam all..apa aktiviti korang arini..kami?keje la mcm biasa..arini dah sy punggah segala kertas2 dlm laci ni ha nak buang.byk betul yg entah apa2 dari yg ada apa2 hehehe.ni nak membager(ayat baru ek ikut suke) pc katl ab ni.almaklomla tka lama laie student dah nak mula class so kena la wat persediaan..karang kata akak tak buat keje plak...tak kose mak nyah..huhu.wah tapi sempat yerk kau apdet blog kau...hehehehehe..tett disitu.benar nye sy nak kongsi rasa sedey sy sebab as a fren yg close sy tak mampu tolong redakan kemurungan kawan sy.sy ajak makan pun dia tak mo..alahai kawan..sy tau awk tgh susah ati.kalau sy ada doraemon sy dah tolong dah awk..seluk jer kocek doraemon tu tapi tu mustahil.sy minta maaf ek kawan sebab sy tak dpt nak tolong awk

.sy mampu doa yg terbaik utk awk..moga allah swt beri awk kesempatan merasa bahagia..tapikan awk..awk beruntung kerna awk ada anak2 yg cerdik..yg comey..bijak2 belaka.tu rezeki yg paling indah kan utk awk.tu la harta termahal awk..sy jeles disini...oppsss sila kesat air mata awk ok..percaya la awk..allah swt ada something yg indah utk awk yg awak dan sy tka tau apa kah iyer..walaupun kita ada doraemon....kita tetap tak tau apa dia...(gurau yerk..senyum skit ooo basah laie huhuhuh)sy tau awk sedey dan sy cuma dpt tawarkan bahu sy ni utk awak tumpahkan airmata awk..kita leh kongsi segalanyer awk..awak jgn risau tak kena charge ok.atau awk nak sy suruh aci biru turqoise tu gelek2 depan awk baru awk nak senyum ek hehehehe..okla awk..awak jgn susah ati ok..awak bertuah benar nye..cuma awk tak nampak laie kebertuahan awk tu..percayala satu ari nanti awk pasti akan jumpa kebahagiaan tu....
dah la awak ek..jgn sedey2..anggapla ni dugaan yg terindah buat awk kerna awk berani bangkit walaupun awk diduga mcm2.walaupun awk rasa awk tak kuat tapi benarnye kekuatan awk tu ramai yg jeles tau termasuk la sy...moga allah swt permudahkan segalanye utk awak....

Tuesday, December 7, 2010

alahai perut...

gini le gaya nye sakit perut...

salam all..smalam kami tido sg besi coz mak ada dtg sini.dpt la jumpa mak kejap.pehtu dah alang2 tu tio la sebab arinikan cuti maal hijrah.skali pepagi tadi incik suami kata dia kena keje..wallaweyy cuti pun kena keje gak ke...sabooo jer la tapi sebab arini perut sy amat la tak brapa nak sihat so nak tak nak incik suami terpaksa la tak pi keje..wah ayat terpaksa kata nye dlm ati saper yg tahu.heheheh.entah naper perut sy sensitif plak 2 arini sakit jer..nak kata cirit birit tak juga tapi rasa loya ...nak muntah tapi tak de apa plak yg kuar..dugaan thn baru ni..balik umah duk rest je la..jannah incik suami tolong layan heheh. tadi singgah isi minyak pehtu nak cari eno,skali jannah nampak mainan set memancing dia nak..so bli kan la..bila tiba uamh skali dia ngamuk2.incik suami kata dia nak set doktor yg dia nampak tadi..wallaweyy kalahh tokeyy balak dah kami ni...incik suami bawa dia pi jenjalan sebab dia dah ngamuk2 kat umah.ummi dah tak larat nak layan dik kau arini..dah nampak bantal nak landing..perut adalah sgt 'baek'. tak lama tu jannah balik ha amik kau set doktor kat tgn.paling tka tahan ni ummi ygterbaring la jadi mangsa.jadi pesakit dia..huhuhu layankan aje.dah beso nak jadi doktor ke jannah?arini gak sempena maal hijrah da cite pasal mencari jannah kat oasis..hehe layan...bila jannah dgr nama dia org duk sebut2 kat tv tu pasan la tu siap angkat kepala cari saper panggil dia..huhuhu saboo jer la..okla kengkawan doakan perut sy cepat ok..ni dah kurang skit moga2 pasni sembuh la.anak gan incik suami dah kebabomm..penat main bersama la tu..layan kan aje

Monday, December 6, 2010

maal hijrah



salam all,jgn lupa arini baca doa akhir dan awl tahun. moga segala amalan kita diterima dan kita dirahmati dan dilindunggi Allah swt. marilah bersama2 kita berhijrah menjadi yg lebih baik..lebih beramal soleh dan moga segalanye dipermudahkan




DOA AKHIR TAHUN

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu. Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.


DOA AWAL TAHUN

Maksudnya :

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia. Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...