Friday, February 27, 2009

sikap org...

salam all..

kadang2 kita tak faham org kan..memang kita perlu memilih apa bila memilih pasangan hidup but perlu ker pilih atas dasar ke enseman or ke cantikan seseorng itu..pelik aku..kalau nak memilih pun agak2 la..diri kite tu cantik sgt ke ensem sgt ke sampai demand nak yg ensem nak yg lawa..kalau takat kecantikan yg dipuja dan jadi bahan ukuran..kalo camtu kawen nanti esok dah tak cantik dah tak ensem tak nak la ek..please laa..yg penting ati budi..agama..ni tak..nak pilih yg ensem jer yg cantik jer...ha sampai ke tua ler tak kan jumpa..kite tgk diri kita ni..cantik sgt ke ensem sgt ke..so biar apa pun pilihan kita or orang yg paling penting la..agama nye hati budinya...bkn kecantikan pun..sampai bila la tahan keindahan rupa paras kalo dipuja2..tak kerepot ke nanti bila dah tua..so fikir2 kan la..jgn main ngata jer ehh tak ensem pun..eh tak lawa pun..ikut suka org tu la nak pilih pasangan dia.yg penting dia tau ati budi pasangan dia..so renungkan la ok. aku paling tak suka org yg tgk pasangan kite pehtu ckp eee tak ensem..eee tak lawa..ehh cuba ko diri kat depan cermin tgk ko tu cantik sgt ke ensem sgt ke...haaa bak kata nabil lu pikirla sendiri.....

ari2 ku..huhu

salam all..apa tajuk pun aku main blasah jer la..sejak 2 3 menjak ni aku asyik la sakit jer..baik then sakit balik.so smalam aku jumpa la gan Dr Suhana,tanya pasal penyakit aku yg asyik berulang2..rupa2nyer aku ni alergik..pada keadaaan sejuk dan pada habuk2.patut la batuk dan selsema aku asyik berulang jer.dia bagi aku antibiotik dr pakar nyer..so moga2 selsema dan batuk aku akan baik la pasni..smalam aku masak sup sayur jer..coz tak selera sgt nak mkn.tu pun mkn tak abih..lepas pi klinik smalam aku,hubby,jannah dan kak ngah pi giant coz kak ngah nak bli brg2 utk ngajo masak nanti..sesaper nak blajo pi la blajo gan dia heheh..jannah biasa la..nak tu nak ni..last2 aku blikan vitagen..sabar je la gan jannah abih basah baju dia..bli tu bli ni last balik umah dlm kul 10.30 gitu...lepak2 tgk tv..dlm kul 12 aku tido...huhuh..pagi ni kak ngah buat nasi lemak..huhuh best best..oklah all tu je yg aku nak merapu ari ni...






sup sayur campur...best layan bila badan tak sihat

Thursday, February 26, 2009

blur dipagi ari

salam all.dah lama tak apdate..entah naper skarang kesihatan aku berada dlm situasi yg agak tak terkawal..kejap menaik kejap menurun sampai aku pun dah tak tau nak wat lagu mana..huhuh..ni selsema balik.suara pun cam entah apa2.arini mood adalah tak brapa nak ok..adik aku dah balik kg..huhuh..kureng best so tinggal kak ngah jer teman aku.pagi tadi aku drive..huhuhuh bila aku ingat balik rasa derita jer jiwa...jadi kacoo bilau..aku ni dah lama dpt lesen..cuma memegang stereng yg mana rodanya berputar dah lama aku tak praktikan..biasa adik yg anto dan jemput aku balik...so bila dia tak de ni aku la drive..dah lama tak praktis apa laie jadi al kelam the kabut la...sampai tadi aku kena hon giler kuat..huhuhu..ampun kan saya pokcikk saya ni udah lama tak membawa kete..agak lembab @slow..sure berbakul2 aku kena maki hamun...adey la ni yg malehh drive..kalo leh jln kaki kan best...teruk tul sikap aku ni heheh...
apa pun selamat gak aku sampai kat opis ni..nak balik nanti plak cmner plak dugaan nyer..adey la..naper org suka marah org kalo org tu tak reti drive adakah org tu terus terre drive sejak dia lahir laie...huhuhu apa benda la aku arini..sabo jer la...dugaan idup camni ler..layankan ajer

Monday, February 23, 2009

tag...amik dari huda.

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first (or only) born! Just copy and paste it in a new note for yourself!If I sent it to you, it means I want to hear your story.

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
- yeah..memang plan nak anak coz kawen pun usia udah lewat heheh

2. WHAT WAS YOUR 2ND CHOICE NAME OR YOUR OPPOSITE GENDER NAME:
- Adam

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
- sgt teruja...

4. HOW OLD WERE YOU?
- 30 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
-check sendiri hehe...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
- suami terchenta

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
- memula tak nak but teruja plak nak tau heheh

8. DUE DATE?
- 23 August 2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
-hehe mau tak de..asal makan jer kuar balik..asal mkn jer kuar balik..sabo je la kan but seronok ekk..pengalaman tu..

10. WHAT DID YOU CRAVE?
- mee kari kak amy..dan satu la yg agak menghampakan sambal ikan huda..sampai ati dia kachewakan saya..tak mo geng dia 5 saat..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
- bau suami ku hehehe..amat kasihan...

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
-gurl

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX?
- yeah..sowi jannah..ummi ingat boy.. huhuh but syukur dpt kamu

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
- biasa2 jer coz i pun agak berat heheh..tak hengat le plak..but org slalu kata tak nampak aku ni pregnant..udah i kan gomukkk..heheh

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
- heeh..tak terfikir pun

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
- idok ler

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
- kena kencing manis..tiap kali kena cucuk ini jarii..wahh sampai tak tau nak hulur jari mana heheh..amat sakit oo..dari kul 8 then 12 then 6 last 10..huhuh..pehtu dah 37++ kena darah tinggi plak..huhuh...

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
- Hospital Serdang..

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
-kena tolak dlm kul 9 lebih..then kena bius..baby kuar 1058am..itu ini iut ini..kul 12 baru naik pi wad

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
- abe ambulans gan adik nurse..heheheh..ngandung jannah 2 kali tau i naik ambulans heheh..

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
- omak den gan adik...

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
-sebab jannah anak yg baik..dia songsangkan diri dia dlm perutku maka i kena la C-Section...

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
- huuhuh..masa dibius adeyy sampai jerit sakittttttt..sakit ooo..

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
- 3.2kg

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
- 3th August 2007

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
- nama dia NURJANNAH...paklong yg bagi..makna nya cahaya syurga..moga jadi anak solehah masuk syurga....

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
-1 thn 6 bln

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
- Insyallah..suami i kata bila ekonomi kite kukuh..akan ada kawan utk kamu jannah..

Friday, February 20, 2009

kena tag...dari dak huda

My task............
Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged.






pic ni masa i anak dara huhuh time ni memang gila pi jenjalan hehe..masa ni pi tioman gan bebudak opis.see siap bawa bantal (amik kat umah kak suzi)heheh..tu yg angkat tgn tu la kak suzi dia la tokey kalo bab2 jln ni lajuuuuuuuu jek..kenangan tul masa kat sana..apa pun kami ada lah gumbira di sana..

so settle tag ni..sila amik wahai subahat2 ku....

Tuesday, February 17, 2009

apdate last week

jannah pakai scraf..comey anak ummi.manja ayah
dlm perjalanan ke sg besi

see main sepit baju plak minah ni



seronok dpt main sepit yerk jannah


salam all..arini baru nak apdate last week nyer aktiviti.sabtu aritu pi opis coz kak ngah terlibat gan coco week so pi pun ptg. bawa jannah jenjln,hubby kena pi training so kami ler bawa jannah jenjalan.tgk bebudak main kayak..jumpa sue gan tisya ala comey budak ni..siap pakai inai tau..gigih yerk daddy kamu pakai kan inai heheh...balik dlm kul 6 lebih..tgk2 hubby dah ada kat umah.lepak2 je kat umah tak wat per. ahad ada class tapi di sebabkan jannah tetiba plak demam dan cirit trus tak jadi pi..hubby pi betulkan kete..kakngah gan matus pi opis. so tinggal la kami dua beranak jer.sian jannah melepek je dia..tghari tu kebah skit..cirit pun dah kurang. sian anak ummi ni..dia tido lama la juga..bgn2 dah fresh dah lega la tu..main2 gan dia amik pic2 dia heheh..mlm tu pi sg besi. pi amik air dan kak ngah amik baju dia..dia lepak umah aku seminggu laie. tu la aktivitiku last week..

Friday, February 13, 2009

anak dan ayah

salam all..huhu apa nyer tajuk la aku ptg2 ni.ni kisah masa kat kg. masa tu aku tido..penat sgt huhuh.qada' tido huhuh giler la aku..tido pun ada qada' yerk..so jannah biasa la ayah dia yg jaga. korang layan kan la pic2 ni..entah apa yg mereka buat pun aku tak tau..see...layankan ajer la anak dan ayah ni..

apsal la ayah ko tu menyengih tak hengat..over tau..


see anak comey ku memakai tudung...aksi adalah mcm terkejut gitu..

ni le kisah anak dan ayah..






Thursday, February 12, 2009

layan perasaan

salam all..pepetang ni nak layan perasaan skit huhuh..nape ek kengkadang kite rasa kite dah wat yg terbaik utk diri kite.kite rasa inilah yg terbaik antara yg baik2 but tetiba kiter rasa ehh aku silap ni..nape leh silap..entah la.huhuhu..kadang2 kite rasa kite ok gan org sekeliling kite but kite tak tau kadangkala org sekeliling kite ada yg kureng gan kite..susahkan nak puaskan ati sume org..kadang2 aku tak tau camne nak puaskan ati org coz kadang2 aku pun tak puas gan apa yg aku lakukan..huhuh camne tu.aku doa agar
allah swt tetapkan ati aku..tabahkan ati aku..kuatkan iman ku..jika apa yg tertulis ni terbaik utk ku maka aku redha ya allah..jika ini jalan yg kau lorongkan maka aku akan teruskan..kerna allah maha mengetahui segalanya..kerna aku hanya makhluk nya yg tiada daya atau kuasa utk mengetahui apa yg akan berlaku pada ku akan dtg...

Tuesday, February 10, 2009

balik kg

salam all..baru la ada mood nak mengapdate blog ni. ok ari jumaat lepas,mlm dlm kul 10 lebih gerak balik kg.memula amik mokteh kat pandan. kami adalah ngantuk sgt2.tido gan jannah sampai la sg besi amat buruk perangai huhuh..pas anto mokteh gan kak ngah kami pun gerak balik kg. huhu semangat tu.. sembang2 gan matus tak sedar dah sampai seremban..huhu..leh sambung tido plak kami sume sampai melaka.sian suami i gagah dia drive yerkk, SAYANG ABANG.huuh...sampai melaka mak tak tido laie..so sembang2 kejap then tido..penat suami saya sian dia...ari sabtu tak byk aktiviti pun lepak2 jer..pi serkam rumah makcik sedara anto baju nak wat,then ukur jannah nak wat baju nanti..tak tau la bila siap tapi okla dah lama kami duk peram kain2 tu..ari ahad mak,abg,paklong gan maklong pi langat,abg deris nyer anak buah kawen.kami tak pi pun malas tul hehe..coz dah balik kg malas nak patah balik ke kl..ada yg aku trus balik je nanti heheh.bila mak tak de mula la kami kat umah ni..bosan la apa la. ajak matus gan suami pi kedai konon nak carik roti utk jannah tapi ha kau aiskrim..tak sedar2 diri tu batuk tak ilang laie..jannah pun saing mak dia..heh suami layan kan ajer..balik kl mlm tadi dlm kul 11 gitu gan M,matus dan family i ler saper laie. sampai dlm kul 12 lebih kat sg besi. bagi brg2 kiriman org kg kat kak ngah then kami balik gombak.. tiba dlm kul 1..lepak2 tgk cite P. Ramlee pehtu dah tak larat mata tido..bgn kul 630am..siap2 keje..huhu mood arini ada skit malas. tapi gagahkan diri. arini Ot la plak..ada kelas sampai 730..gagahla diri ini huhuh.tarak pic nak letak..bila balik kg asyik luper nak snap pic..apa kes la kami ni..

Wednesday, February 4, 2009

aktiviti smalam


salam all..
smalam kami balik lambat,ada kelas dr ashraff sampai kul 730 so kul 5 adik dtg trus amik jannah kat nursery. pehtu drop kami kat opis amik kak ngah plak..sian jannah dia nangis tgk ummi dia tak de dlm kete..ala sian anak ummi. ummi keje syg..cari rezeki utk family kite. so dlm kul 730 kelas abih hubby dtg amik.kami naik mtr huhu agak lama tak naik motor ni..laju plak tu hubby bawa.. siap leh break2 laie..wah amik kesempatan ko yerk heheh..mood gatal la tu hubby kami...huhuhu sesampai je umah jannah baru pas mandi..buka2 pintu see anak saper la yg bogel2 tu hehehe...sib baik ada adik,akak dan mak yg dtg umah smalam so leh jaga jannah.maleh nak bawa dia pi opis nanti dia boring plak. so mlm tadi pi bawa jannah amik gambar coz nursery minta nak letak kat class chart ler bagai..huhuh kami paksa gak budak kodak tu siapkan mlm ni gak huhu kejam tul kami as pengguna yerk.jannah adalah baik masa amik gambo diam je heheh..bagus anak ummi ni.pas settle bawa mak pi mkn kat kunang2 huhuh..seronok jannah leh plak panjat sana sini yerk..suara dia jer la kat situ.mkn2 settle balik.layan intan gan mak sumer. tunggu tien amik mak kata kul 10 huhu tapi sebab kami bawa mak pi mkn so agak lewat gak tien amik dlm kul 12 lebih gak la mak balik smalam. mood adalah happy smalam coz mak dtg umah. i luv u mum...so sabtu ni balik melaka anto mak..kami pun dah lama tak balik kg kami..rindu kat udara kg,rindu nak kaco acik2 kat kg hehehe..okla ni kami tepek pic masa mkn dan vidoe jannah budak tak reti diam ni...layankan ok


ummi dan anak ummi yg tak reti duk diam..

mak dan air barli
see jannah duk fight gan kak ngah..berebutkan air mangga

air adik yg jannah geram2kan

beef dendeng matus.....

see makanan yg hampir2 dah nak abih..tu air limau asam boi kami..sedap oo


bubur special utk jannah tapi tak abih pun..ummi dia la kena abihkan.

dah abih...moh ler kiter pulang....


video

Tuesday, February 3, 2009

video

salam all..pepetang ni sesambil tunggu class kul 6.aku upload la video jannah ni.layan kan ajer ok

wahh...dpt award gitu









salam peplssss



huhuh tak sangka ayu nak bagi kat aku award ni..tq tq..



so aku nak bagi kat


huda


EynaDean's

farahfirdaus

saper laie ek..huhuh...sumer nyer best2 belaka..so saya bagi kat sumer leh ek..coz mood saya adalah tamak...layankan aje



Monday, February 2, 2009

aktiviti ahad




salam all...
ari ahad tu pi kelas..aku dari sg besi coz sabtu tu balik sana anto adik gan kak ngah. pepagik laie aku dah pi kelas,jannah lelap laie so kak ngah la tolong tgk2 kan dia..gerak pun dah kul 730 masa tu..dgn tka sarapan apa minum hot choco jer..dari 8 sampai la kul 3 aku tak mkn apa..udah ler dari pagi ngire je keje sampai otak jem coz perut lapo huhuh...sampai aku blur masa blajar electrical technology hehe...amat teruk ok..bila suami aku amik trus jomm bang bli apa2..lapo sesangat..suami aku dah mkn coz kat umah makcik ada org kawen so kenyang la mereka kat umah..yg teruk aku ler heheh..pi dunkin bli air gan donut..dah tak tertahan lapo heheh...so balik tu memula nak ikut federal tapi jem amat la teruk dgn ujan yg lebat sesangat...so ikut jer sunway turun kesas..eheh bila berdua gan suami i mula la i gedik amik gambo..iyer la jannah tarak hehe..leh lomantik2 ooo...heheh..layannn

kami dan bunga....

see buat muka plak suami aku ni..

lomantik ek..berdua gumbira..bertiga...bahagia

ujan lebat oo smalam..best tido nihh

masak memasak huhu

salam all..sabtu aritu kak ngah lepak umah coz dia ngajo masak kat uia.utk budak yg amik coco masak memasak ni. so gigih le pepagi dah pi pasar sedar kat greenwod tu..huhu punya la awal dtg lauk2 tak mari laie isk iskk...apa laie pusing2 la aku dlm kedai budak tu..pegnag ni letak pegang tu letak..2 3 kali tanya bila lauk nak sampai..kul 9 kak..sib baik la laie 2 3 saat kul 9 van lauk sampai..apa laie terjah la...bli sayur skit,bawang skit,ikan tenggiri yg 2 3 kali aku usha sampai abg tu kata bli la..huhu bli gak..udang skit..pehtu nampak plak mee sua..(tul tak aku eja ni). masak utk jannah best ni..so balik je umah..pas kak ngah pi kelas aku gagah masak mee sua utk jannah..ni aku tepek gamboo hehe cara2 nak masak mee paling ringkas..nanny nana ku suka mkn ni. huhuh..



bahan2..udang
tauhu lembut,bawang putih dan bawang kecil dihiris,sayur sawi



campak2 jer masak mee sua ni huhuh..aku adalah rajin ok..ni dah siap..




see dah siap hidang..skali...org yg nak diberi mkn...tidoo..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...