Thursday, October 29, 2009

alkisah jannah

salam all..arini aku nak cite pasal ank dara kesayangan kami..nurjannah.arini kami bawa dia pi follow up gan Dr Khairul kat Naluri. Sah la jannah kena asma..dia dari dulu laie dah kena ekzema so bila kena tu dia adalah seorang yg sensifit pada persekitaran dan pemakanan..salah mkn jer ha merah2 la bawah leher dia.kalau sejuk plak selsema dan telinga plak berair.dia ni tak leh panas dan tak leh sejuk so tgh2 la sijannah ni.ni bahagian aku dan suami ku..ada org lain dugaan nya aku plak ni la dugaannya.memang makan belanja yg tinggi bila ada anak yg penyakit mcm ni.kena byk bersabar.apa pun aku redha coz aku percaya ada hikmah disebalik kejadian ni.Dr pun ckp kena sabar la..dugaan hopefully bila dia besar okla penyakit ni ilang..kawan aku pun ada ckp yg anak sedara dia pun hadapi benda yg sama dan alhamdulillah dah besar ok sumer..so sama2 la kiter berdoa agar jannah sentiasa sihat dan dilindunggi allah swt.so mulai arini aku dan suami ada aktiviti baru..bagi ubat Evohaler kat si jannah..ada 2 jenis huhuh biru dan purple..sib baik anak ummi ni dgr kata..bila time mkn ubat elok jer..walaupun da protes tapi alhamdulillah nak gak dia tadah idung dia hehehehe...apa pun ni skit jer dugaan nya dibanding gan org yg anak laie mcm2 sakit.so as ummi aku mendoakan semua anak2 yg ada di dunia ni sentiasa sihat dan dilindungi serta dirahmati oleh-NYA..amin...

ni la ubat2 jannah,susu pun kena tukar yg soya nyer..

sakit gigi

salam all..mlm tadi gigi ku tetiba sakit..adey la benonyer dah lama sakit.(huda tau)heheheh..tapi baru mlm tadi menyengat2 dia cucuk kat gigi aku..tak bley tahan loo.tunggang tunggek aku kat umah mlm tadi.sampai aku termarah..huhu ko ter kata nye..si jannah.sian dia..tengah aku duk uuu sakitt uu sakit time tu la dia nak sumbat biskut dlm mulut ummi dia,memula aku ckp la ummi tak nak...ha dah 2 3 kali dia nak gak sumbat apa laie naga pun sembur la api 'kan ummi kata ummi tak nak'..sila wat aksi naga yerk eheheh...sian anak aku terdiam dia tgk ummi marah..terus aku peluk dia.ckp kat dia ummi minta maaf syg..ummi sakit sgt ni..trus dia angguk kepala..so sweet kamu syg.bila ayah nak tgk ummi dia bley plak ckp kat ayah 'duduk' hehehe.last2 aku terlelap bila suami bli kan ubat sakit gigi.arini pepagi pi keje ajak huda teman pi klinik kat opis..aku adalah penakut yer kengkawan dgn dr gigi..sila la gelak heheh..trus terang gan dr yg aku takut cabut gigi.bila dr check dia kata byk nak kena buat.ada lubang dan kena cabut.ater udah berthn aku tak pi check gigi kan ni lah kaedah nyer..sila yer adik2 anak2 jaga gigi masing2 jgn contohi kami huhu..arini kami cuma tampal je gigi kami..10 now ni cabut plak.adey la geraham plak tu..kena inject kan huhu..penakut tul la aku ni.payah payah...

Wednesday, October 28, 2009

jannah dan upin

salam all..meh la layankan jannah gan upin nyer


video

Tuesday, October 27, 2009

ari selasa

salam all..arini keje cam biasala.kee yg patut aku buat arini dah settle separuh esok nak kena setup pc kat lab.huhuh..cuaca arini agak mendung bila ptgg..tak sabar nak amik jannah.rindu plak..huhu bila depan mata ha amik bercakaran hehe.biasa la ummi ek jannah.jannah plak memang seorang yg kreatif ada je nak buat kat umah..sabar je la ummi.arini nak masak apa ek..idea idea dtg la...huhu.assignment huhu melambak laie ni.mid term just around the corner jerk..leh ke mampu ke aku buat ni.kena byk keje keras nak berjaya nyer pasal..tgk blog2 org yg berjaya ha mereka la idola ku..yg baik jadikan amalan yg tak elok jadikan sempadan..

contest.-senyuman ceria sicomel

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini d i dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.


salam all..ha entah naper berminat plak aku nak masuk contest ni. .hehe.try jer la..so apa laie layan kan gambar2 si jannah ni yer..

nama: Nurjannah Mohamad Nasri
umur : 2 thn 2 bln



Sunday, October 25, 2009

aktiviti ujung minggu

salam all..sabtunya aktiviti..pepagi dah pi jj..mencari brg dapur.tiba jer suami ajak sarapan..kami minum kat nasi lemak antarabangsa..okla sarapan kat situ..staff dia pun ok..cuma manis nya air aku rasa kalau pi slalu mau aku kencing manis huhuh..pas bli brg pi sg besi amik kete wira coz nak tukar tayar..M nak tido umah kami mlm ni coz tak de saper kat sg besi.makndak balik kg anto nek seknah gan nek y.kami wat nasi ayam tapi tak brapa menjadi huhu naper la skill ni kadang ok kadang blur..huhuh salahkan skill yer kengkawan..heheh.aktiviti ahad plak patut kami ada kelas but mlm tu jannah kena demam panas plak..tak tido aku mlm tadi..resah gelisah jer jannah.last2 aku tak larat la..dgn tak tido dgn risau jannah demam,batuk2 jgn cite la sampai muntah2..aku risau je mlm tadi..tapi alhamdulillah ni dah kebah cuma batuk jer la. rindu matus ek jannah.ptg tadi ujan lebat giler..adik ipar aku dtg anto surat dan mak mertua kirim pisang tq zila..ingat nak balik puchong tapi dah jannah demam cancel..kebetulan ayah mertua aku pun demam alahai atuk gan cucu sama2 demam..so geng ni la aktiviti aku.sesambil jaga jannah sesambil layan tenet.oh yer tak lama laie nak mid term kena blajo sungguh2 kali ni.doakan kami yerk kengkawan..

Wednesday, October 21, 2009

kepenatan

salam all..2 arini amat la tension..coz byk nyer keje.memula layan supplier utk lab2 jagaan pehtu bz wat couse outline utk senate..ha arini kureng la skit keje nyer..tapi still i need rest...kalau dpt bercuti pun b est gak..wah feeling cuti2 malaysia plak.pagi tadi agak kelam kabut skit coz mlm tadi tak cukup rest pehtu bgn awal ha amik toing toing gak otak ni..sampai luper nak tukar pampers anak..tgk2 sampai nursery udah lencun huhuh..sowi jannah ummi agak blur arini..rasa bersalah sampai skarang apa punya teruk ummi ko ni jannah.ermm assignment?dgn bantuan huda kami dpt settlekan insyallah 2 3 arini settle la.ingat nak amik cuti nak siapkan keje.tak nak tangguh2 nanti ha terduduk plak akhirnya..so guys doakan segalanyer berjln lancar.

Monday, October 19, 2009

lain yg dicari lain yg ku dpt

salam all..ari ahad adalah ari bersama keluarga.aktiviti pagi adalah ke pasar cari lauk dan sarapan.tgk tu malas masak tetap adakan, penyakit la aku rasa asal cuti jer malas..ala kalau tak cuti pun ko tetap malas yani huhuhu.pung pang pung pang settle dlm kul 9 lebih gitu.tetiba....jeng jeng jeng...aksi mendebarkan..ha mendebarkan la sgt. Dr qasim plak kaco kata pintu lab kunci alahai kena la aku ke opis buka pintu lab..sib baik dkt ko..jannah nak polo gak.bawa la dia.laki aku malas nak polo coz nak idai baju..karang lambat plak kami berjln2.settle sumer gerak la..agenda utama carik buku rujukan aku...ha carik punya carik nan adoo ko kat mph jj tu..alahai.kuchiwa la aku..elee berlakon la ko yani..konon kuchiwa walhal..byk benda lain yg ko aim kan heheh..memula tgk set cawan alahai tomey2 blaka tu nak ni nak..wah kalah tokey balak aksi aku aritu tapii lain yg aku nak lain yg aku bli..huhu aku pi bli cadar plak..apa la persamaan cawan gan cadar ni..lari jauhh ooooo.konon insap la kejap..kejap jer pun..jj kan tgh sale ha apa laie..benda yg aku idam2 kan handbeg...hhuh apa laie tangkap la satu..laki aku siap tanya ha nak bli apa laie..wahh u sindir i ye en nasri..i insap dah..dah dpt beg okla walhal aku baru je bli buku 'Ke mana wang anda?'..ha ke sini la jawabnyer..sgt la entah apa2 kan.skali kat bawah ada plak Osim tgh wat jualan last day..konon tgk2 la skali amik ko terbeli plak alat urut...haa..terbeli..blah la ko yani.kalau ko tak gatal nak bli tak kan la ayat ter tu ujud..huhu.dah dah..kena kuar dari jj jawabnye pasni..tapi laki aku plak ajak bli suar jean dia.nak wat pi keje kata nye..pi la k4 cari yg murah2 jer coz dia kan welder ha kalau bli mahal karang kena api nangiss plak...jannah plak agak nyer kami dah ganggu rutin tidoo dia apa laie adegan ngamuk pun bermula la..aku rasa smalam kat k4 suara dia jer la yg ujud..jerit sana sini nak belon la dia nak tu laa dia..ha yg beno nak susu dan tido.naik je kete elok jer lelap..huhu sgt la baekk ko dik arini...so guy ni la aktiviti aku ari ahad..

p/s..nak letak gamboo tapi error plak..nanti la kami letak ok..

Saturday, October 17, 2009

nak pegi ke tak ek

salam all alahai baru nak lepak2 lepaking ker jln2 ker skali suami sms plak ajak pi umah boss dia mlm ni..huhu..ajak mkn pun susah tul aku kan..huhuh..i kan pemalu..iyer sgt la ko pemalu yani wehh...tgk la karang..kalau mood rajin pi kalau tak baik aku layan sookie huhuh.....

aktiviti sabtu

salam all arininye aktivit pepagik..suruh laki pi bli sarapan coz dia keje arini.bli roti canai jer pun.maleh yg berat2 huh alasan je tu.walhal malas nak masak pagi.arini aku duk gan jannah jer la seharian ayah nye keje taktau sampai kul brapa.tgh2 duk masak..otak berjln sama huhu nak bli almari dapur la huhu yg leh letak brg2..huhu..wahh ummi ko ni jannah mcm2 benda plak nak bli yerk..byk duit heheh...kena la selongkar kot2 ada terselit memana duit tu huhu...byk la ummi ko jannah duit terselit hehe..ummi ko yg terselit adalah heheheh..ingat tadi jannah tido leh la kemas2 ke apa ker skali bgn plak..hai cancel la jawabnyer.tunggu ayah balik la..ummi dah naik rimas tgk bilik blakang tu..penuh dgn entah apa2.meh kite packing then kite tumpang umah nenek huhuh..wah ummi ko nak cantikkan umah dia pi tambah selerak umah mak dia plak ek..bagus2..huhu.okla nak mkn dulu perut ni dah nyanyi lagu hindustan dah..iye la arini kan raya deepavali so kena la ikut tema..motip...huhu

Friday, October 16, 2009

kemalasan melanda

salam all..2 3 menjak ni kemalasan melanda diri so nak update pun maleh jer..huhu.dgn gigi plak sakit ni ha.adey la.nak jumpa dr ater maleh..kengkonon la malas walhal adey gerun hehe penakut gka aku ni yerk.lain dr aku leh adap tapi bkn dr gigi..huhu sgt la tak suka.jannah plak ekzema dia dah kureng skit.telinga dia pun dah ok..ohh aku tak bagitau ek jannah ada ekzema dan dia ni agak sensitif la..salah mkn jer mula la naik merah2 dan gatal2.panas pun tak leh gak dia.tapi dia kalau leh ckp sure dia akan ckp ada ku kesah uhuhu..main tetap main..gatal blakang kire.huhuhu.telinga dia plak jgn termula selsema..kalau lama selsema tu ha mula la jangkit kat telinga.layan anak yg ada penyakit mcm ni memerlukan tahap kesabaran dan kecekalan yg tinggi.so ibu2,mama or mummy2 yg ada anak mcm ni sama2 la kite sabar.

Thursday, October 8, 2009

happy birthday sayang

salam all..arini birthday my luv..yg ke 32.moga panjang umur dan murah rezeki..syg doakan abg sihat so abg leh keje rajin2 kumpul duit bebyk then syg gan jannah perabihkan huhuhu...niat tak hengat..apa pun moga abg sentiasa dirahmati dan dilindungi allah swt.syg syg abg...muah..

Thursday, October 1, 2009

gelagat jannah

salam all..tadi pi jusco bli brg dapur plus bli brg utk opis.almaklumla sejak kak amy bersalin ni keje dia aku gan wawa yg amik alih..ni dah tak posa kenala brg2 kat pantry tu ada kalo tak bising lect.ha tadi pi la bli..pueh la aku duk pusing sana sini pilih itu ni..ikut selera den la kan..kalo lect nak yg mahal2 sila la ke kedai secara berjemaah yerk huhuh..masa nak bayar suami ku bawa jannah pi playground..bila aku settle bayo ..trus pi kat mereka..tak ku sangka anak ku teree yerk wat aksi2 yg leh wat jantungku gugur kejap..wah kalau dpt main laju jer..ilang rasa takut ilang rasa malu..leh plak dia wat aksi2 stunt..anak2 sabar jer la.ha mcm biasa la kan ummi si jannah ni tak amik gambo..ha bila balik dlm kete trus lelap anak ku..penat sgt la tu main gan kengkawan baru.jannah..jannah mcm2 ragam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...