Wednesday, March 30, 2011

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !



salam semua...

saya menjoinkan diri gan segmen ni.
sila la tinggalkan komen samaada blog sy ni ok ke tak ye kengkawan.almaklumla org baru..

ok korang take care...dan tq ben

Friday, March 25, 2011

demam

salam semua..huhuh maaf la dah lama tak tulis blog.memula sebab mood adalah ke laut..tapi rabu lepas pas tengahari sy da h rasa seram sejuk.huhu adakah sy demam.masa tu tahan laie tapi bila ptg sy trus jer pi klinik uia. huhuh memang sy demam.sy memang rasa seram sejuk sgt serba tak kena.sampai y cal incik suami suruh amik ptg tu.pas dia amik jannah trus dia amik sy kat klinik.Dr bagi mc satu ari.bila balik jer...memang saya out tertido trus.tapi tak lena pun..kejap2 jaga kejap2 jaga.pukul 4 tu memang dah tak leh tido sy layan tgk tv..agak2 dlm kul 6 lebih sy kejut suami pastu sy sambung tido balik.memang tak larat.mknan yg masuk mlm tu sup daging jer.yg lain tak leh nak telan.smalam lai haru dgn tak larat nyer sy tak mkn apa pun.incik suami plak keje luar..dia nak balik tapi susah..ptg kul 6 baru dia balik bawa bubur..tapi tak tertelan dek tekak..sedey nyer rasa.dah la incik suami pi keje pastu..tinggal gan jannah jer sib baik dia dgr kata.elok jer dia tgk tv main.tak kaco sy langung.alhamdulillah..
mlm mcm biasa sy tak leh nak tido..incik suami kena urut kaki baru sy lena..tu pun dlm kul 4 sy kejut dia..sebab sy nak dia urut kepala dan peluk sy wahh demam2 pun mengada2 kan heheh...ingat kan leh la tido ermm tak de pun..sy kejut incik suami laie suruh urut kaki laie ha baru sy lena. kul 6 lebih terjaga trus suruh incik suami masak air panas.mandi air panas..baru rasa lega skit.n sy keje..tapi still tekak susah nak terima apa2...sy kena paksa gak diri sy kalau sy lemah saper nak jaga jannah.incik suami tgh bz..huhuh..apa pun tq incik suami sebab sanggup jaga anak waktu sy sakit..koang doa2 kan la sy cepat sembuh ok....take care u all

Tuesday, March 22, 2011

hujan dipagi ari




as salam semua.pagi ni tgh duk mandikan jannah skali dgr ujan turun dgn lebat nya..wah best nya kalau dapat membalingkan diri ke atas katil..uik baling kata nye..hehe..best kan pepagi ujan sejuk jer rasa...tetiba...


ok beno nak cite mlm tadi hehe sy telah dgn jayanyer memasak masak lemak pucuk ubi sambil udang berenang2 didlm kuah tersebut hehe..apa punya menu da..sy try gak buat mcm yg kak ngah ajo. tapi memang mencabar tul masak mlm tadi.nak tau naper...memula masa nak ceduk nasi..tetiba leh plak nasi tu terkeluar jatuh atas kaki huhuh udah le panas...sabo je la acik...pastu waktu masak ikan..elok je nak bawa kuali ke singki leh plak ada minyak jatuh atas kaki yg sama..apa laie tarzan pun jerit la heheheh..pergh memang mencuci dosa tul waktu masak semalam.bila settle je masak apa laie trus wat presentation kat incik suami la..bila tanya dia kata sedap jer bila sy mkn alamak tak best la mcm mak sy masak..huhuh fail la masak lemak sy smalam.kena praktis laie pasni..tapi bau memang best pucuk ubi tu huhuhuh lapoo la plak pepagik ni hehehe.mcm2 hal la sy ni kan..sebab teringgin sgt nak mkn pucuk ubi tu yg sy masak gak..ni kira percubaan pertama la..pasni kena cari laie pucuk ubi.tetiba teringgin nape..ngandung ka....tetttt. okla korang masa utk wat keje...take care korang...

Monday, March 21, 2011

~selamat dtg Org baru~



as salam semua..lambat skit nak upload. ni anak kak yun,korang ingat kan laie pada kawan kami yg sorang ni.wat masa ni dia ikut suami dia bekerja kat US. ni anak ke 5 mereka...nama dia Ahmad Daniel bin Hamairuddin...dilahirkan kat Inova Fairfax Hospital pada pukul 3:19am..comeykan.kalau kak yun ni kat sini udah kami terjah gomol2 pp tembam anak2 dia.huhuh ghinduu kat kak yun.

kami mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga di sana.moga dipermudahkan segalanya. tetiba rasa nak ngandung gak la...hehehe doa2kan kami plak pasni ok...cayang korang...

p/s: sy suka bau baby wangi jer...aghh nak baby..bole? heheheh



mari menyanyi...

video


assalam semua. dah lama nak upload video ni tapi alahai asyik lupa nak pindah ke pc ni.ok moh kita layan nyanyian budak kecik ni...

ujung minggu kami


as salam semua. pagi semua.wah pepagi tgk fb,kak yun udah selamat melahirkan anak lelaki yg comey gebu.kalau dekat dah lama sy pi jenguk dia tap isebab dia kat us..ha luper kan aje la heheh.doa dari kejauhan moga ibu dan anak berada dlm keadaan sihat.
ok ari sabtu lepas mcm biasa la kan jadi ibu tunggal kat umah incik suami keje keje keje..huhuh redha ok.utk sesuap nasi gak kan. cuaca ari sabtu memang terbaik..ujan ujan dan ujan..sejuk je.best tido gan jannah.heheh...mlm tu kuar jap pi bayar bil semua. mlm pun ujan adalah terbaik..tidooo memang best tapi mlm tu saya tak leh nak tidoo entah nape kejap sedoo kejap2
sedo..last2 aaa bgn jer la.
ahad nyer aktiviti ke pasar bli brg2 dapor almaklom la luk abih da hehehe..balik umah kemas2 apa yg patut then gerak ke sg besi sebab janji nak ikut makndak pi amik mokteh kat klia.mokteh pi umrah..huhuh sgt seronok.doa2 moga pasni sy plak ada rezeki ke sana. sgt berharap dpt ke sana. so pas zohor kami ber4 termasuk jannah pi la klia.ujan turun jgn cite la lebat gak..sy gan jannah sambung aktiviti tido kami hehe sgt best. pas settle semua gerak balik ke sg besi.kat umah apa laie aktiviti menyelongkar beg heheh..jannah suka dpt minum air zamzam..tapi kurma tak mo plak dia mkn saboo jer la.kacang laju plak dia heheh..kami dpt la shawl,incik suami dapat jubah dan jannah segala coklah jadi habuan dia..tq mokteh.doa moga pasni kami sekeluarga plak
berpeluang ukt menjadi tetamu allah swt satu ari nanti. balik dr sg besi ujan mencurah2 turun..jannah dlm kete dah ZZzzzzzZZZ..hehe so itu la kisah ujung minggu kami...korang plak apa cer...

Friday, March 18, 2011

jika ini yg terbaik



as salam semua..kadang kala kita terpaksa wat keputusan yg diluar jangkaan.walaupun iye amat berat utk kita terima tapi utk kebaikan apa salah nye.

maybe ini yg terbaik utk kami.setelah berusaha maka ini yg dpt kami lakukan..moga ianyer dipermudahkan.amin...

hari jumaat

as salam semua.sedar tak sedar dah ari jumaat. arini sy nak sharekan beberapa kata2 hikmah..moga kita mengambil ikhtibar dari kata2 tersebut..


tq to iluvislam

Thursday, March 17, 2011

" Baby Nurkheir 1st Giveaway:Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"





assalam pepagik udah ditag oleh nora. GA ni dianjurkan oleh seorang ummi . GA ini dianjurkan bersempena 10 thn perkenalan beliau dan suami. so apa laie moh kita joi.nak join dan tahu apa syarat2nya..moh kita klik sini...

ok utk join GA ni sy apa laie mencalonkan model of the year sy..adik nurjannah...saper laie baby gurl sy la. ok moh kita tgk

nama penuh: Nurjannah binti Mohamad Nasri
tarikh lahir : 03-08-2007

ucapan khas utk simanja...
wahai anak ummi yg tersyg..doa ummi agar jannah menjadi anak yg solehah..beriman pada allah swt.moga kehidupanmu dirahmati dan dilindunggi slalu anakku.harapan ummi agar jannah berjaya dunia dan akhirat..amin

so sy tag...


dan tak lupa pada GHMB serta pembaca blog sy yg ada anak bawah 5 thn silalah join GA ni sy tag anda semua..

Wednesday, March 16, 2011

sorry

as salam...korang semua..yani minta maaf ye pada follower,pada pembaca blog yani dan pada yg bg komen kat n3 dan shoutbox. kalau yani tak membalas teguran korang dan kalau yani lambat bw blog korang.bkn sombong ye tapi la ni tgh bz skit..tgh duk nak prepare exam gan duk nak settle hal2 peribadi tu yg masa nak jenguk dan balas adalah terhad..maaf tau. apapun jgn serik tau jenguk blog yani.insyallah ada kelapangan yani jenguk blog korang..korang memang best dan tq pada semua..dan tak luper pada Bro Ben sebab dgn join segmen beliau maka follower yani bertambah..tq semua....

doakan moga urusan yani dipermudahkan allah swt...syg korang

contest photo anakku ceria


as salam semua.dipagi rabu yg dimulai dgn ujan yg turun membawa rahmat kepada kita semua ni,sy nak menjawab tag kak risa kita..

syarat2 nak join senang jer...ikut seperti dibawah ye

jadi follower hanin..http://farshidhanin.blogspot.com dan adiknya...

mesti warga negara dan ada alamat malaysia utk dipos adiah..

gambar anak musti dlm umur 0-5 thn dan yg penting gambo musti dlm keadaan y g ceria..nama pun contest photo anakku ceria

kalau tak de gambo anak..gamb sedara ke adik ke sepupu ke ok asalkan umur masih dlm lingkungan 0-5 thn

kalau nak masuk lebih dari seorang anak sila wat lain2 entry ok

bawah gambo sila letak nama ayah\ibu..nama anak dan umur anak

buat satu n3 contest ini dan tajuk adalah Contest Photo Anakku Ceria

jangan lupa letak banner kat sidebar then linkkan ke n3 contest ni

dan last skali sila tag 3 org kawan anda

paling penting setelah settle jgn luper tinggalkan contest link kat comment n3 ni dan tinggalkan email link..senang tuan penganjur nak keep in touch dan terjah blog kita

ok tu jer..moh kita join

ok ni gambo jannah yg paling ceria sy rasa..hehehe



nama ummi...nooryani hj ali
nama ayah..mohamad nasri mahmud
nama anak..nurjannah
umur 3 thn 7 bln

ok sy tag huda

sila yer buat yer kengkawan....gud luck

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

BANNER BEN ASHAARI



assalam semua..ok jom kita join segmen ben laie.kali segmen :blogger ikut negeri kelahiran...

ok ada soalan2 yg perlu kita jawab..diantaranya...

  • sila ceritakan latar belakang anda..
seorang isteri..ummi kepada nurjannah...bekerja disalah satu ipt. seorang pelajar part time
salah satu pusat pengajian swasta.lahir pada thn 1977 dan berasal dari melaka.

  • profesion anda sekarang..
seorang technician..yg bkn saja jaga pc malahan menjaga anak2 org supaya menjadi insan berguna

  • blog favourite..kenapa
blog favourite sy semesti nyg blog parent2..boleh kongsi ilmu keibubapaan,remaja..wah bajet remaja ker?resepi ni wajib sebab ada ilmu masak memasak. sy juga suka blog yg berkongsi2 ilmu ni..bertambah ilmu sy..

  • blog yg anda tak suka nak masuk..kenapa?
sy tak suka blog yg bila buka alahai lama nyer amik masa..berthn acik tunggu heheh

  • impian anda terhadap blog anda.
sy tulis blog untuk bercerita tentang sy,keluarga dan org2 yg berada disekeliling sy,harapan sy agar dgn blog ni sy dpt menambahkan ilmu sy,bertambah kenalan sy agar kami semua dpt berkongsi dan saling bertukar2 pendapat.

so sy dah jawab smua nyer..cepat korang jom join..tutup tengah mlm ni...ok chaw..

GA izdiharshoppe


assalam semua..udah beberapa kali si cempaka duk tinggal link suruh sy join GA ni..


Ga ni adalah utk memperkenalkan blogshoppe yg aru diujudkan

so yani nak tag..







Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

BANNER BEN ASHAARI


  1. Jika anda blogger PEREMPUAN maka inilah soalannya ..
    1. LELAKI pilihan anda ?
      Lelaki pilihan?saya dah buat pilihan dah..dan dah bersama dekat 5 thn pun.siapa?dah tentu nya incik suami la
    2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
      Seksi?huhuh bagi sy seksi tu bkn hanya bergantung pada pemakaian tapi kadang kala cara pembawakan diri mereka sendiri. ada org kata wajah seseorang tu seksi ada org kata badan seksi. bagi sy lelaki seksi bila lelaki tu benar2 menjadi diri dia sendiri bkn hipokritoss...huhuhuh
    3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
      huhuh soalan...ada separuh2.ada yg sanggup bekorban seblum kawen tapi dah kawen haa bini plak korban jiwa raga..ada yg alhamdulillah sanggup korban segala seblum dan selepas kawen..ni dpt alhamdulillah.
      apa jadi selepas dah miliki cinta anda...ermm mcm incik suami sy..alhamdulillah setelah ku dimilikinya..dia try beri yg terbaik utk sy.walaupun serba kekurangan but still sy bersyukur dia tetap bersama berdiri tak kira susah dan senang.bekorban apa saja utk sy dan jannah.tq abg.
    4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
      Bermadu?huhuh sy tak sedia laie..sebab sian kat bakal madu sy nanti abih sy dera heheheh..tak de la.sy tau kemampuan sy dan suami.tapi siapa la sy kan utk menidakkan ketetapan allah swt jika satu ari nanti sy bermadu...tapi kalau nak jawapan jujur ohh tidak saya tak mo kerna sy dah lihat apa yg jadi pada mereka2 yg bermadu..
    5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
      ada gf lain?hurmm sy akan bawa wanita tu jumpa kedua2 mak mertua sy(sy ada 2 mak mertua kerna parent suami dah cerai dan kawen lain).jika mereka terima then sy akan undur diri...huhuh..sy tak suka rebut2 chenta..kalau dah incik suami beralih arah then sy dgn rela ati lepaskan dia...
    6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
      kedua2 nya mudah curang..jika berakalkan nafsu maka lu fikirla sendiri beb...
    7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
      jawapan nya sama jer..lelaki dan wanita.kerna allah swt menciptakan kita ni ada kelebihan dan ada kekurangan..so tak leh nak kata sesaper lebih beb..sama jer.
    8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
      yeah cemburu gak.wehh saper gatai ngorat laki aku tu..gatai nooo....huhuhu

      ok tu la jawapan jujur dari sy..wah jujur gitu. so apa laie korang jom join.

apa saya buat dgn ari cuti sy



assalam semua..perghh tajuk n3 panjang giler kan. ok nak cite apa aktivit ujung minggu sy. ari sabtu..mcm biasa la incik suami sy pepagik dah kuar pi keje...tinggalla sy gan anak dara sy nurjannah. jannah mcm biasa ari2 minggu memang ari utk buli ummi.puas la dia jadikan sy tarzan terjerit sana sini.ada jer aktiviti dia nak wat.layan kan aje. tgk katun...main games..ajar dia asah otak supaya bergerak dgn aktifnya..(bila aktif sgt tarzan pun kuar )heheheh.
menu?utk kami berdua senang jer..pepagik mkn mihun..ptg tu sy watkan telur masak perah asam dan sambal ikan bilis kaw2.jannah mkn perh asam jer la kalau mkn sambal sure berak2 plak nanti huhuh haru ummi.ummi plak satu ari perut tak brapa ok..asyik ulang alik ke toilet jer. ptg tu sy tido kan jannah dgn sy skali hanyut sampai terlupa nak pakai kan pampers ha apa laie banjir la..heheh yg lawak jannah pas cuci semua bley plak dia sambung tido..nak plak masa tu ujan..sedap la dia tido. incik suami plak memula kata kejap je keje..berlarutan sampai ptg bila tanya kena sambung sampai mlm..hhuhuh jadi la ibu tunggal kat umah..layan jannah. mlm tu pas bagi jannah mkn ..main2 gan dia..sy tido kan dia..sedar2 kul 2 pagi..incik suami tak balik laie..uikk..risau gak..sms dia kata lewat kena anto kawan plak balik rawang..huhuh assignment gua ke laut la heheh...

ari ahad plak..pepagi settle semua sapu basuh baju..masak. huhuh settle gak sy mengion baju keje.alhamdulillah.then pas zohor ke sg besi..sy kirim lauk kat kakngah sy almaklom la nak arap kami ke kedai incik suami keje keje keje..saboo je la kan.sib baik akak dekat.lepak sana sampai maghrib pas puas lepak2 mkn2 maka gerak ke gombak. so pepagik ni settle la assignment sy yg tertangguh tu..alhamdulillah dgn dugaan ujian semua...maka dpt gak sy settlekan semua dgn bantuan adik student...tq dik tolong akak...oklah kengkawan doakan sy dpt wat yg terbaik utk sem ni ok...

Smiley baggy Giveaway


Assalam semua, arini pepagik tgk fb wah sy di tag oleh eja . ni baru free utk langsaikan.almaklom la arini last day submit assignment heheh..gile teruk last day baru anto..memang student terbaek dari ladang heheh..

ok nak join GA ni senang dan mudah jer..ok

cara2 nye..

~ jadi follower cheqppjoy.com --------- done

~ add smiley baggyII sebagai kawan dekat Fb --------- ini pun settle
(untuk join GA ni wajib ada blog dan Fb ok)

~buat satu entry tentnag GA ini dgn tajuk SMILEY BAGGY GIVEAWAY

~tag 4 org kawan

~ letak banner GA dekat sidebar blog. linkkan ke entry ini.
~sila tinggalkan link n3 di komen n3 ini beserta id FB utk fy check
tarikh tutup adalah 17 March 2011


apa laie sila la buat ye kengkawan....

Friday, March 11, 2011

1st giveaway vaithis

as salam tadi di tag oleh ztee untuk GA ni..tq yer ztee

tarikh tutup ialah..1may 2011..
perlu tag 3 org rakan...



jgn luper link pada blog penganjur
gud luck semua

masak lemak pucuk ubi

as salam semua...tetiba tekak teringin nak mkn masak lemak pucuk ubi pastu campur udang perghhhh..huhu dah la tekak ni rasa pahit jer sejak batuk2 ni..saper la nak tolong masak kan...huhu parah parah..mak jauh..
hohoh saper nak tolong ni..huda tolong hehehh....
tu jer nak cite nak cite.....

~1st Contest Kasih Ibu Arif~




As salam semua..ok kita join darna nyer contest plak. cara2 nye mudah jer sila tgk kat bawah ni

1- Folow 2 blog yg sy nyatakan kat atas tu:
~blog utama saya ni (kasih Ibu Arif) ----udah folo
~blog galeri buku Ibu ------------- udah folo gak

2- Like page Galeri buku ibu di FB ---- settle

3- letak banner contest kat atas tu dlm entri & sidebar kemudia linkkan ke blog saya ni -------------settle

4-Buat satu entri mengenai .:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::. ----settle gak

5- Lengkapkan ayat ini "Saya suka membaca kerana.........." (tidak melebihi 50patah perkataan/ringkas & kreatif lagi bagus)

saya suka membaa kerana dengan membaca saya dapat menambahkan ilmu didada. malah dengan membaca saya rasa damai dan tenang.

6- Tag 3 org kawan & pastikan mereka tahu


ok settle semuanya..arap berjaya...

EL'S GIVEAWAY


as salam semua..ha arini ari utk wat GA hehe..so kita join Kak El nya

  1. wat n3 bertajuk EL'S GIVEAWAY ---- done
  2. kopipes banner GA aku (yang kelihatan huduh lagi hina itu) dan backlink to dis n3 --udah kopianpes
  3. peserta mestilah ahli berdaftar GHMB --udahh mendaftar lom ngundi jer huhuhu
  4. mestilah pernah memberi sekurang2 nya 5 komen pada mana2 n3 dlm blog ini (hehehe tengkiu KC!!!) kepada yg rsa terkurang komen sempat lagi beri komen.... rasa udah 5..kalau kurang hehe bkn rezeki den la tu
  5. jawab soklan ni dlm cara paling kretip::: sejak bila blog ini di activate kan?
    jawapan nya.. june 17,2010..
    gambar kat n3 tu ni ha i kopipes sebab amat mengujakan malah menyelerakan
    ini gulai lomak ciliapi pucuk paku ngn udang..
    ni lauk feberet en suami kakEl gan syarat lauo ni mosti la pedas gile...peghhh sure terangkat ni...

  6. stlah slesai, tggal kan komen di n3 ini...(jgn lupa! important step neh!)--- pasni yani akan lin ke sana
penyertaan di buka SEKARANG
dan tutup pada jam 12 tghari jumaat (amek berkat jumaat) 11-March-2011!!!


okk arap2 menang...i teruja tgk lauk2 kakeL ni sedappp..


Habib Nak Bagi FM kat acik2 sume



as salam semua..ha ni join GA Zura Othman plak..senang jer ..

Kalau dah namanya GA mesti ada syarat kan?
~mestilah follower blog ini ...
~kalau nakkan dua kali undian rajin2lah follow blog yang nie jugak!...
~buat entry dengan tajuk "Habib Nak Bagi FM Kat Acik2 Sume!!!" ...
~Copy then Letakkan banner Habib kt atas tu kt entry korang...
~Link kan balik ke blog ini

ha senang kan..moh kita reramai join..

Contest Anakku Menangis Comel



as salam semua..ha arini nak menyetelkan utang tag dari huda..huhuh smalam dia kata ada tag sy,bila sy tgk alamak anakku menangis.mana den ada gambar jananh nangis.memang slalu kalau dia nangis tak de masa nak amik gambar dia.skali kena tag pasal anak menangis plak.so mlm tadi adalah berusaha keras membuat jannah menangis.dia ni majuk terre tapi nak wat dia nangis
ummi kena berlakon ok..ala2 samarinda gitu..bila berjaya buat dia nangis apa laie ummi pun laju jer snap gambar dia heheh..

ok berbalik pada contest semula yerk..

nama..nurjannah
nama ummi..nooryani hj ali
nama ayah..mohamad nasri mahmud
umur jannah..3 thn 7 bln..

pastu sy nak tag


ha mo kita join contest ni ok...gud luck all

Thursday, March 10, 2011

gelagat jannah



arini nak cite pasal gelagat budak kecik ni. kejadian erlaku pada ari selasa..waktu sy amik dia dari nursery.dia request nak main playground so sy kata okla...waktu dia main tu ada la sorang budak lelaki duk jerit nama dia jannah. pehtu dia leh plak tanya sy..kawan sape tu..uik tak kan la kawan ummi..org 34 thn berkawan gan budak 4 thn hehehehe giler muda i heheheheh. tak leh bla kan budak2 ni..

pastu smalam waktu sy nak mandi..dia duk gan ayah dia.masa tu dia nak makan so waktu basuh tangan tu dia leh plak nyanyi lagu rama2 udah le bunyi ada yg kita faham ada yg tak faham leh plak dia ulang 2 3 kali heheheh..memang kelakar tul dgn jannah ni.ummi tension camner pun stress camner pun jannah ada hiburkan ati ummi..tq syg..

ummi janji syg ummi tak kan biarkan jannah sendirian bila jannah perlukan bantuan..apa yg berlaku pada ayah buat ummi sedar tak semua keluarga akan support keluarga mereka bila ditimpa masalah..jannah besar nanti jadi anak yg solehah ok..ummi dan ayah syg jannah...

Wednesday, March 9, 2011

Melur Jelita Datang...Jeng Jeng Jeng!


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..tadi melur duk jenguk blog sy dan pelawa join segmen dia ni..ha apa laie moh la kita join. syarat2 nya..mudah sangat.


Syarat – syaratnya mudah saja…

1. Banner Melurjelita.com.

Letak di side bar blog anda.

2. Tajuknya MELUR JELITA DATANG…JENG JENG JENG!

3. Kalau dah buat atau nak sertai segmen ini…tinggalkan komen dan link anda di entry ini ya.

Tinggalkan di sini ya. jangan di entry lain atau di shoutbox…saya geget nanti..hehehe

4. terbuka kepada semua bloggers, Jelitawans atau Mr Jelitawans

5. Wajib letak link Melurjelita.com di bloglist anda. Saya juga akan letak link blog anda di bloglist saya.

6. Tarikh tutup 15 mac 2011


ha camner mudahkan..moh kita sijelita-jelitawan sekelian..jgn malu2..kita redah jer..

tak sihat




assamualaikum semua. dah 2 ari sy tak sihat sgt..batuk2.bila batuk aduh dia tarik hingga ke perut rasa nak terkeluar rangka sy ni..punya la kritikal ye. huhuh..lidah plak rasa pahit jer.serba tak kena smalam.mata plak nak lelap je.mau tak penangan ubat batuk herba tu.

semalam sib baik incik suami tak ot,dia faham la bini dia separuh nyawa menahan batuk2 ni.tekak ni kalau leh jerit mau dia jerit ' aku nak kuar' heheheheheheh..giloo tul. bunyi cam parah jer kan..walhal batuk jer pun. risau gak bila doktor kata mcm nak kena asma. huhuhu. jannah smalam adala baik..ayah dia ada suka la tu...cuma pagi tadi je angin ribut taufan waktu bgn pagi.meraung2 mcm kena cubit walhal kejut bgn jer pun. elok ummi mandikan ok plak sampai hangus kuih donut ummi hehehehe...tu pun jannah yg bawa pi sekolah.sure teacher kata apa ke hal ummi si jannah ni kuih itam heheheheh..sabo je la.oklah kengkawan doakan sy cepat sembuh yer...selamat bekerja semua

Tuesday, March 8, 2011

hari wanita


assalamualaikum semua
rasa nya belum terlewat untuk sy mengucapkan
'SELAMAT HARI WANITA'
buat semua wanita di mana jua anda berada...

jadilah wanita yg berani bangkit dari kegagalan kerna kegagalan lalu mengajar kita erti kehidupan yg sebenar...

buat wanita2 diluar sana..hargai diri hiasi peribadi..

SEGMEN ' JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


Assalamualikum semua..arini jom kita join segmen Ben...mudah je cara2 nyer

  1. Sila Letak BANNER ini
  2. Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ...
  3. Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu ...

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..

ummi kepada seorang anak dara yg comey loteh..nurjannah.kini dah nak menjangkau umur 4 thn. seorang yg masih mencuba memberi yg terbaik utk keluarga suami dan anak.

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
kenangan manis apabila saat melahirkan jannah.walaupun ke C-sect tapi iyer adalah berbaloi2
kerna apabila mendengar tangisan pertama jannah hilang segala sakit yg saya tanggung..


Kenangan pahit anda ?

kenangan pahit?waktu berpantang..menghadapi mcm2 dugaan..sabar jer la.


Kata kata khas buat si suami ...

abg...nurjannah adalah bukti kasih syg kita berdua..bimbinglah kami berdua kejln yg diredhai allah swt

Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di
luar sana ..

nurjannah..jadilah anak yg solehah,yg mendengar kata...jaga dirimu sebaik mungkin. jangan sesekali kau tersalah mengikut kata hatimu. jalan yg luas terbentang menanti mu sy..berhati2 dlm menjalani kehidupan mu syg. ummi dan ayah mendoakan yg terbaik untukmu.moga allah swt memberkati dan merahmati mu syg



Apakah harapan anda kepada anak anda ..

harapan sy agar nurjannah menjadi anak yg solehah, yg dikasihi allah swt dunia dan akhirat



Nasihat buat si gadis di luar sana ..

buat anak2 gadis diluar sana...hargai masa depan mu..jgn sesekali terpengaruh dgn janji2 palsu,jagai dan hiasi dirimu sebaik mungkin. hargaila ibu dan bapa kerna tanpa mereka siapalah kita

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...