Wednesday, March 2, 2011

AKU MEMANG GILA TRAFFIK! SO WHAT??


salam semua..ha korang jom join ni..syarat2 nya.mudah je :

Cam biasa , buat satu entri khas ...

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG

  2. Tajuk : AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ?? dan linkkan ke entri ini ..

  3. Berikan satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian yang boleh dikongsikan bersama pembaca blog korang dan juga pembaca baru ..

  4. Tinggalkan link diruangan komen entri ini..



    ok kat sini sy nak kongsikan dengan pembaca blog sy dan juga pembaca baru mengenai kisah kematian yg menginsafi sy...


    kisah nye mengenai pemergian arwah ayah sy. arwah ayah memang dah lama sakit. mak ,kakngah dan adik bongsu sy yg jaga kat kg. sy masa ni keje kat kl.boleh dikatakan hospital tu memang dah jadi umah kedua bagi ayah. keadaan ayah waktu sakit memang sedey iyer la dia nak kita layan dia. kena urut dia berjaga dgn dia.waktu mak saya cite balik kisah dia menjaga ayah meman sayu sgt hati ni.begitu la pengorbadan isteri yg sanggup jaga suami yg sakit walaupun kadang kala ayah sy marah2.malah semua yg kita buat serba tak kena.

    ayah jugak waktu sakit bole dikatakan tak nak berpantang mkn.semua nyer dia nak makan.sy ingat laie sehari sebelum arwah meninggal,waktu hari ahad pakcik sy ajak sy balik kg tengok ayah tapi disebabkan sy keje isnin tu sy tak nak ikut.bila pakcik sy pulang je sy jadi cam menyesal dan tertanya2sendiri eh nape sy tak nak balik skali.walhal mak sy ada call bagitau yg ayah dah 4 hari tak sentuh apa2 juga makanan. begitu la bila kita hendak berpisah sedikit2 dia menjauh dari kita.isni 5hb januari 2004,pagi tu waktu sarapan dgn kengkawan sy..sy cerita pasal ayah sy tgh duk cite2 skali sy dpt call dari kg..akak sy kata ayah sy dah nazak...ya allah terdiam sy seketika.

    hati ni tak usah cite la rasa serba tak kena.sy ingat laie waktu sy pegi opis dekat pintu utama sy dapat satu alie call dari maklong sy yg mengatakan yg ayah dah pergi selama2 nya..menangis sy disitu juga. atas bantuan kawan sy,mereka berpakat hantar sy pulang ke kg.apa yg sy terkilan sikap seorang pegawai di opis sy yg tak de perasaan..sedey bila kenang saat tu. so bergerak la sy ke kg.bila sampai jer arwah dah siap di mandikan dan dikafankan.menitis air mata sy.disaat mencium arwah wat kali terakhir sy rasa sayu sedey mcm2 yg sy rasa.bila terpandang wajah mak..ya allah tabah nya mak menghadapinya.tak ada setitis pun air mata mak keluar.sy terkilan sgt tak dapat nak bersama ayah disaat2 akhir nya dan bila segalanye selesai sy ingat lagi waktu malam mak ajak teman dia solat dlm bilik.dia kata masih teringat laie saat2 bersama ayah..

    begitu kasih nya mak pada ayah.mak ada cerita pada kami semua yg ayah nak sgt berjumpa abg sy.waktu ni abg sy kerja kat kl.di saat dia nazak dia sebut nama abg sy.betapa dia mengharap yg abg sy ada disisinya waktu itu.abg sy sempat menatap wajah ayah wat kali terakhir cuma adik sy yg no 5 sj yg tak sempat. bila teringat kembali saat bersama arwah sedey rasa nyer.arwah ayah yg baik dia selalu memberi yg terbaik pada kami.walaupun dia kerja di lautan tapi dia tetap menjalankan tugas dia sebagai ayah..tiap kali birthday kami semua akan dpt kad dari arwah..betapa sy merindui arwah..

    pada semua..hargaila org tua kita..tanpa mereka tak kan ada kita didunia ini.tak kira buruk sekali pun mereka..terima la mereka seadanya.




7 comments:

  1. nice n3.....

    tetiba mcm nak gaklaa join nie...
    penah aLami baru sebulan yang lepas..
    kehilangan IBU MERTUA tersayang...=(

    ummi GOOD LUCK keh

    ReplyDelete
  2. awwww gila traffik... takperlerkan.. jangan gilakan polis trafik...

    ReplyDelete
  3. kaklimah..tq

    takziah kak limah

    cho zila huhuhu polis trafikk tak mo hehehe

    ReplyDelete
  4. wah...giler trafik ni..hehe..
    jom sama-sama tambah trafik...
    happy blogging.


    BLOG HAZMIN

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...