Tuesday, January 11, 2011

mari kenali diri


so apa laie mari klik di sini...

disini ada diterangkan apakah kategori kesihatan kita..


Andalah model kesihatan yang baik!
Anda percaya bahawa tabiat makan yang sihat sangat penting untuk kesihatan. Anda mempunyai kepercayaan kuat tentang diet dan gaya hidup yang didorong oleh kefahaman falsafah, agama dan etika. Anda matang semasa membuat pilihan makanan, dan sering berkompromi dengan cita rasa dan kepuasan segera demi kesihatan jangka masa panjang. Anda juga mempunyai minat yang tinggi dan sensitif tentang isu-isu pemakanan terkini.
Tip Mudah
Pendekatan anda terhadap kesihatan adalah baik. Tabiat makan yang sihat juga boleh jadi menyeronokkan. Teruskan usaha anda dan segalanya akan OK!Anda hanya seinci daripada kesempurnaan!
Tabiat makan anda kini bertujuan untuk kesihatan masa depan, dan anda matang dalam membuat pilihan makanan. Namun, ia belum mencapai tahap kesempurnaan kerana sikap anda yang masih mementingkan cita rasa berbanding kebaikan kesihatan. Walau bagaimanapun, anda sanggup membeli makanan berkualiti pada harga yang lebih tinggi serta prihatin tentang kesan tabiat makan terhadap diri anda dan mereka yang tersayang.
Tip Mudah
Belilah sebuah buku resepi yang dicipta untuk mereka yang pentingkan kesihatan. Jangan hairan jika anda dapati makanan berkhasiat


Anda muda, menyerlah dan sentiasa sibuk!
Anda proaktif dalam memilih makanan berkhasiat kerana anda tahu kepentingan pemakanan yang sihat. Seperti kebanyakan Manager, masa itu emas dan untuk memudahkan urusan, anda ambil sahaja makanan yang mudah dicapai, yang mungkin bukanlah pilihan terbaik daripada segi khasiatnya. Namun, anda akan berusaha mengamalkan pemakanan sihat untuk kecantikan dan mengurangkan berat badan. Anda salah seorang dalam kumpulan majoriti kita yang sentiasa berusaha menyeimbangkan diet sihat dengan kesibukan kerja serta kehidupan.
Tip Mudah
Pemakanan yang sihat tidak semestinya memerlukan perubahan yang besar. Lakukan secara beransur-ansur tetapi konsisten untuk mencapai matlamat kesihatan yang ideal.Anda serahkan kesihatan kepada takdir!
Anda seorang yang periang, masih muda, dan percaya anda mempunyai banyak masa untuk mengubah tabiat makan. Kepuasan selera adalah segala-galanya bagi anda dan anda tidak berfikir panjang untuk memenuhinya pada bila-bila masa. Jika perlu, anda gunakan jalan singkat seperti mengambil pil atau minuman pelangsing badan. Walau bagaimanapun, anda tetap berhasrat untuk mengamalkan pemakanan sihat suatu hari nanti.
Tip Mudah
Daripada menyerahkan masa depan kesihatan anda kepada nasib atau naluri, apa kata anda mulakannya dengan mengamalkan tabiat makan yang lebih sihat? Anda bukan sahaja akan berasa lebih sihat malah kelihatan lebih hebat!

so apa laie yg kita tunggu..jom berubah menjadi lebih sihat..kesihatan perlu kita utaman kan...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...